Masáž pleti doma! ...jako od profíka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Masáž pleti doma! ...jako od profíka!

Kosmetička Petra Nováková
Kosmetička Petra Nováková (Aha! – Petr Novotný)

Masáž obličeje, která je nejstarším typem masáže na světě, uvolňuje napětí, prokrvuje a zpevní pleť. Navíc se tak lze zbavit toxických látek, které způsobují například otoky, kruhy pod očima či akné. Jenže masáž pleti, kvůli které bývá nutné zajít do kosmetického salonu, není zrovna levnou záležitostí. Domluvili jsme se s Petrou Novákovou z plzeňského Institutu krásy, že společně připravíme pro čtenáře Nedělního Aha! malý manuál, jak si takovou masáž dopřát doma.

..

Je dobré vědět

Před masáží je nutné si pečlivě očistit obličej i krk, umýt ruce antibakteriálním mýdlem a osušit je čistým ručníkem.

Pozor, pokud je pleť poseta akné, masáží by se pupínky mohly rozšířit ještě dál. Masáž proto při těžších formách akné není vhodná.

Aby měla masáž co největší účinek, je třeba se před ní pořádně odreagovat. Pomůže k tomu správná atmosféra. Najděte si klidnou místnost, zhasněte světlo a rozsviťte pouze malou lampičku nebo svíčky. Výborná je také klidná relaxační hudba.

Základní techniky

Kroužení špičkami prstů

Spojte prsteníčky, prostředníčky a ukazováčky a přiměřeným tlakem jejich špičkami (bříšky horních článků) krouživě masírujte pleť místečko vedle místečka.

Kroužení polštářky prstů

Opět spojte prsteníčky, prostředníčky a ukazováčky, přiložte je naplocho na pleť (abyste se kůže dotýkali bříšky alespoň horních dvou článků) a dělejte s nimi malé kroužky nebo jimi po tvářích lehce přejíždějte směrem od středu obličeje k uším.

Štípání

»Štipkáním« kůže na tvářích palcem a prostředníčkem pleť krásně prokrvíte a rozzáříte. Štípání by nemělo být příliš bolestivé ani nepříjemné, pokuste se vytvořit přiměřený tlak. Nikdy neštípejte kůži kolem očí, tam je příliš tenká a citlivá.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.