Čeká vás cenový šok! Nečas zvedne DPH o 7 procent! Zdraží jídlo a léky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čeká vás cenový šok! Nečas zvedne DPH o 7 procent! Zdraží jídlo a léky!

Fotografie
Fotografie (internal)

V roce 2012 by se měla zvýšit snížená sazba DPH, a to z nynějších deseti na sedmnáct procent. Základní sazba DPH se naopak sníží z dvaceti na devatenáct procent. Plánuje to premiér Petr Nečas. Právě sedmiprocentní zvýšení nižší sazby tak zdraží potraviny, léky či třeba palivové dříví. Tedy věci, bez kterých nemůžeme žít…

Už od příštího roku se má navíc podle plánů vlády nižší sazba DPH vyhoupnout na celých 12 procent. Co to znamená? Dosavadní jednoprocentní zvýšení DPH v rámci úsporného balíčku exministra financí Eduarda Janoty bylo tak mírné, že ho obchodníci většinou nepromítali do cen výrobků a raději si snížili marže. Nyní ale jednohlasně varují: „Sedm procent je příliš, musíme zdražovat!“ Ačkoliv tedy Nečas zároveň chce standardní sazbu DPH snížit z 20 na 19 procent a zlevnit tím kupříkladu energie či elektroniku, na věcech, bez nichž se neobejdeme, příští rok zchudneme.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.