Případ těžce zraněné holčičky z Berounska: To nejhorší má za sebou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Případ těžce zraněné holčičky z Berounska: To nejhorší má za sebou!

Holčičku převezla do nemocnice záchranka.
Holčičku převezla do nemocnice záchranka. (pro Aha! – MIŽU, ara)

Ta zpráva včera otřásla celou zemí! Do pražské motolské nemocnice byla převezena tříměsíční holčička z Berounska, kterou její otčím (35) týral a podle některých zpráv s ní dokonce mrštil o zeď. Teď se ale ukazuje, že vše bylo jinak. Policisté skrývajícího se muže dopadli a ten vše vysvětlil. Přesto byl obviněn.

Podle některých informací měla zranění děvčátka odpovídat tomu, jako by jím někdo mrštil proti stěně. Nevlastní otec holčičky už při výslechu uvedl, že mu dítě při hře »jen« vypadlo z rukou na zem. Jenže lékaři byli jiného názoru. „Náš lékař na místě zjistil, že na tělíčku jsou poranění staršího data,“ uvedl ředitel zasahující záchranky Bořek Bulíček.

Policisté tak měli podezření na týrání, včera odpoledne ale od této verze upustili. „Nešlo o modřiny v důsledku zranění, ale o podlitiny z novorozenecké žloutenky,“ sdělil Aha! zdroj obeznámený s případem s tím, že se policisté nadále snaží zjistit, jak holčička přišla k poranění hlavy.

Otčím totiž po výslechu policie zmizel z bytu, vypnul si mobilní telefon a nekomunikoval. Kriminalisté si na něj ale včera počíhali a během hodiny ho lapili. A konečně se dočkali smysluplného vysvětlení: Muž prý ležel v posteli a s holčičkou si na rukou hrál. Když ho však dítě chytilo za zraněný prst, bolestí ztratil stisk a dítě upustil.

„Policisté tak už nevyšetřují týrání, ale ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedl zdroj Aha! s tím, že muž už byl obviněn a hrozí mu rok až šest let za mřížemi. Dívenka je zatím na jednotce intenzivní péče. „Je po neurochirurgickém operačním výkonu kvůli krvácení do mozku. Její stav je vážný, bezprostředně na životě ohrožena není,“ řekla Aha! včera odpoledne mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.