Tajemství pomníčků 25. díl! Smrt bubeníka Chinaski Pavla Grohmana: Zabil se při předjíždění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemství pomníčků 25. díl! Smrt bubeníka Chinaski Pavla Grohmana: Zabil se při předjíždění!

Dva roky starou nehodu připomíná pomníček u silnice.
Dva roky starou nehodu připomíná pomníček u silnice. (Aha! – Martin Přibyl, ara)

Dopoledne 25. 7. 2008 na silnici u Vamberka utrpěla populární skupina Chinaski obrovskou ránu. Její bubeník a zakládající člen Pavel Grohman (†38) se zabil na motorce poté, co narazil do stromu. Stále opečovávaný pomníček připomíná bolest manželky Lucie, kapely a tisíců fanoušků.

Nehoda s tragickým následkem se stala v pátek krátce před polednem na silnici mezi Vamberkem a Rybnou. Manžel a otec dvou synů Pavel Grohman se na motocyklu s největší pravděpodobností rozhodl předjíždět ve chvíli, kdy před ním jedoucí vůz odbočoval vlevo.

Motorka, která se dostala mimo motocyklistovu kontrolu, ho po srážce s autem navedla přímo do kmene stromu. Hudebník utrpěl tak vážná zranění, že ani přes urputný boj záchranářů mu už nebylo pomoci. Zemřel při leteckém transportu do královéhradecké nemocnice.

Zpráva o jeho smrti nesmírně bolestivě zasáhla jeho rodinu i kapelu, která okamžitě zrušila všechny koncerty na letních festivalech. Chinaski na nejbližším vystoupení místo hudební show uspořádali vzpomínkovou hodinu, na které promítali snímky a videa z jeho života.

„Doteď jsem si ho nevymazal z telefonu. Ačkoli jsme se dost hádali, byl mou součástí. Měli jsme takové muzikantské manželství,“ řekl frontman skupiny Michal Malátný (40). Na rozloučení s Pavlem Grohmanem, kterému přátelé přezdívali Hroch, přišla do pražských Strašnic kromě zdrcené rodiny a kolegů z kapely početná řada osobností hudební scény.

O pomníček připomínající dva roky starou nehodu se s láskou stará Grohmanova manželka Lucie. „Jelikož Hroch byl v podstatě hlavou celé kapely, rozhodli jsme se, že i nadále část našich zisků připadne jeho rodině, abychom Lucii s dětmi pomohli,“ řekl deníku Aha! Malátný.

Bubeník Grohman byl zakládajícím členem Chinaski.

Na pohřbu v pražských Strašnicích nechyběl Michal Malátný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.