Tajemství pomníčků 20. díl! Miloš Maiwald: »Táta motorkářů« nedojel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tajemství pomníčků 20. díl! Miloš Maiwald: »Táta motorkářů« nedojel!

Na místě neštěstí je dodnes udržovaný pomníček.
Na místě neštěstí je dodnes udržovaný pomníček. (pro Aha! – Renáta Orlíková)

Jeho přátelé a známí o něm věděli, že motorky a lidé kolem nich pro něj znamenají vše. Kdo z mladých jezdců potřeboval poradit, věděl, že na »tátu motorkářů«, jak Miloši Maiwaldovi přezdívali, se může vždy obrátit. Až do osudné nehody.

Miloš motorkám podle svých kamarádů propadl už v mládí. „Ještě za komunistů se s ostatními nechtěl zúčastňovat přihlouplého pochodování v průvodech a slavit Svátek práce, a tak jej slavil podle svého. S přáteli se sjížděli vždy 1. května v restauraci v Údolí mladých,“ vzpomínají kamarádi.

Osudný poslední srpnový den roku 2002 jel Miloš se svou přítelkyní na motorce příliš rychle. Na horizontu silnice před bíloveckým podjezdem na Novojičínsku ve velkém stoupání se mu nečekaně objevili špatně osvětlení cyklisté z Bílova. Chtěl zabránit střetu, ale ve velké rychlosti nezvládl řízení a následky dopravní nehody byly tragické, Miloš zemřel. Jeho přítelkyně nehodu přežila, zůstala ale bez milovaného člověka.

Milošovi kamarádi krátce po tragické nehodě na zaniklou tradici srazů navázali a pravidelně si připomínají svého »tátu motorkářů«...

Miloš měl přezdívku »táta motorkářů«.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.