Usnul v autě a... Přišel o řidičák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Usnul v autě a... Přišel o řidičák!

Jan Votava přišel kvůli alkoholu o řidičák.
Jan Votava přišel kvůli alkoholu o řidičák. (pro Aha! – Michal Vlček)

Že alkohol za volant nepatří, ví i Jan Votava (21) ze Zlína. Užíval si na víkendovém Vizovickém trnkobraní a místo cesty domů se raději vyspal v autě. I přesto ale přišel o řidičák.

Ze soboty na neděli si Jan užíval trnkobraní až do rána. Když pak zamířil ke svému autu zaparkovanému u vizovického nádraží, byl už řádně společensky unaven. „Lehl jsem si do auta, že se vyspím. Nejsem blázen, abych opilý řídil,“ vzpomíná. Jenže moc toho nenaspal.

„Kolem půl osmé mi klepali na sklo policajti, že mám přeparkovat. Řekl jsem jim předem, že jsem pil, že řídit nemůžu, protože bych nadýchal zbytkový. Ale oni mi řekli, že to nevadí, že je to v pohodě, hlavně ať zaparkuji jinam, protože stojím v zatáčce,“ popsal mladík.

Popojel tedy autem podle svých slov pouhé tři metry. „Ti policajti u toho stáli, viděli mě, a jenom co jsem popojel, přišli ke mně, ať prý si dýchnu,“ řekl nevěřícně s tím, že nejprve nadýchal 0,75 promile, o něco později 0,72 promile.

Policisté mu na místě zabavili řidičský průkaz, čeká ho několikatisícová pokuta a do tří dnů musí odstranit své vozidlo ze zákazu stání. „Mají pomáhat a chránit. Tohle bylo zákeřné,“ řekl Honza. Oproti tomu policisté mají jasno: „Muže probudili a řekli mu, ať přeparkuje. Hlídce o alkoholu nic neřekl, policistům se ale jízda zdála divná, proto mu raději dali dýchnout,“ obhajuje své kolegy policejní mluvčí Jana Bartíková.

Jan Votava

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.