Američtí vědci o cestě na Mars: Zestárnete o 50 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Američtí vědci o cestě na Mars: Zestárnete o 50 let!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dovolená na Marsu je snem každého milionáře, který už procestoval všechna zajímavá místa na Zemi. Američtí vědci ale nyní přišli se šokujícím zjištěním – přestože by cesta na sousední planetu trvala »pouhé« tři roky, tělo kosmonauta by během ní zestárlo o 50 let! Sen tedy i nadále zůstává jen snem.

Za tři roky strávené na palubě vesmírné lodi ochabnou svaly cestovatele na polovinu! Bez ohledu na to, jak zdatný a silný byl člověk v okamžiku startu, zestárne jeho tělo o padesát let! Třicetiletý muž tedy přistane s energií osmdesátiletého starce a namáhavými se pro něj stanou i každodenní situace. V nouzových případech by tedy kosmonauti nemuseli být schopni pohotově reagovat – např. včas opustit svou loď v nebezpečí.

Tvrzení vychází z testů, kterým byli podrobeni ruští astronauti, kteří strávili půl roku na vesmírné stanici ISS – jejich svaly se opravdu podstatně zmenšily a šlachy se zkrátily.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.