Tajemství pomníčků 17. díl! Luděk (†22) a Lukáš (†21) - Závod se smrtí prohráli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemství pomníčků 17. díl! Luděk (†22) a Lukáš (†21) - Závod se smrtí prohráli

Pomník Luďka...
Pomník Luďka... (pro Aha! – Jan Čada)

Léto roku 2006 vrcholilo, psal se 30. červenec. Luděk (†22) nemohl tušit, že je to jeho poslední výlet na jeho milované hondě... Na stejném místě přitom o dva roky dříve zemřel na motorce i Lukáš (†21).

Na motorkářsky oblíbeném úseku v buchlovských kopcích na Uherskohradišťsku projížděl Luděk Kocůrek ve velké rychlosti pravotočivou zatáčkou. Dostal smyk a s motocyklem narazil do protijedoucí felicie. Luděk zůstal ležet na silnici stejně jako jeho o dva roky starší spolujezdec. Oba se velmi vážně zranili. Práci měly osádky vozů záchranné služby i s řidičkou osobního vozu a její dcerou (7), jejich zranění ale byla lehčího rázu.

Zatímco v případě Luďkova spolujezdce se úsilí lékařů vyplatilo a povedlo se zachránit mladý život, v případě řidiče motocyklu nepomohl ani letecký transport do Brna. Po třech hodinách marného boje chirurgů Luděk četným zraněním podlehl. „Mladík měl jen řidičské oprávnění na malé motocykly, nikoliv na silné stroje, jeho honda měla navíc sjeté závodní gumy,“ říká mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Poblíž Buchlovic má teď Luděk pomník. „Zastavíme se tady, zavzpomínáme a rozhodně už tu nikdo při jízdě neblázní,“ řekl Aha! na místě motorkář Petr a upozorňuje na další vedlejší pomníček.

Prakticky na stejném místě tady o dva roky dříve vyhasl život Lukáše Dvořáka (†21), také coby následek zbytečně rychlé jízdy a střetu s protijedoucím vozem...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.