Soudí dvě vražedkyně: Podřízly zlatníka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Soudí dvě vražedkyně: Podřízly zlatníka!

Renata Kadlecová (vlevo) a Jana Kukačková.
Renata Kadlecová (vlevo) a Jana Kukačková. (pro Aha! – Marek Hofman)

Tak hrozný čin už dlouho soud v Českých Budějovicích neprojednával. Stanuly před ním dvě ženy (38 a 43), které loni v polovině prosince podřízly a ubodaly zlatníka (†54).

Údajné vražedkyně, starší Renata Kadlecová, která byla majitelkou nočního klubu v Táboře, a její mladší kamarádka Jana Kukačková, se podle obžaloby u zlatníka objednaly telefonicky. Muž měl dílnu ve svém bytě, kde vyráběl šperky a klenoty. Poté, co vražedkyně muže usmrtily mnoha bodnořeznými ranami na krku, kdy mu téměř odřízly hlavu od těla, ukradly z bytu šperky, zlato a peníze v řádech stovek tisíc korun. Část kořisti se policii podařilo zajistit.

„Já jsem si nevšimla, že ten muž je podříznutý. Já jsem to neudělala a nevím, co se vlastně stalo,“ zalykala se včera u soudu Kukačková. „Ženy si na místě činu počínaly velmi profesionálně, z místa vraždy také odnesly nůž, kterým zabíjely,“ řekl mluvčí policie Jiří Matzner. Za hrůzný čin jim hrozí až 15 let vězení nebo i výjimečný trest.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.