Tajemství pomníčků 11. díl! Petr (†20) zemřel pod teréňákem - Přejel ho kvůli hádce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství pomníčků 11. díl! Petr (†20) zemřel pod teréňákem - Přejel ho kvůli hádce!

Svíčky a plyšáci na místě nehody. Uprostřed je foto Petra z Jízdy králů.
Svíčky a plyšáci na místě nehody. Uprostřed je foto Petra z Jízdy králů. (pro Aha! – Jan Čada, ara)

Pomníky u silnic s sebou pokaždé nesou tragický příběh, na jehož konci je smutek a vzpomínka. Pietní místo, které se nachází na parkovišti jednoho z uherskohradišťských nákupních center, je z tohoto pohledu hodně netypické. Poslední červencovou neděli tu letos našel smrt Petr (†20) z Kunovic.

Petr byl podle kamarádů kluk, který žil házenou, florbalem a mimo jiné folklorem... Letos například v Kunovicích spoluorganizoval Jízdu králů, byl přímo v královské družině a parádně si nazdobil svého koně. Jenže jeho život naráz vyhasl.

„V neděli večer se Petr dostal do banální hádky u místního Kauflandu. Tu se snažil uklidnit řidič (20) silného terénního vozu. Když ho hádající se mladíci poslali pryč, rozjel se se svým vozem a Petra srazil. Ten na následky hodně nevšední nehody zemřel,“ vrací se k tragické události mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental. Případ se nadále vyšetřuje, život ale už mladému chlapci nikdo nevrátí.

„Péťo, nikdy jsi nebyl člověk, který by jednal proti někomu špatně, vždycky jsi byl ten, kdo nás dokázal rozesmát, potěšit, tvá náhlá smrt nás všechny bolí u srdce,“ říká jeho kamarádka Klára Burešová.

U jednoho ze stromů na parkovišti v centru Uherského Hradiště, pár kroků od místa, kde tak zbytečně pod rozjetým autem vyhasl mladý život, se teď kamarádi a rodina zastavují, aby zapálili svíčku a zavzpomínali... Místo kříže je tu prozatím Petrova fotka z letošního května a plyšák od blízkých.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.