Ministr školství Josef Dobeš: S majákem zachránil život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Ministr školství Josef Dobeš: S majákem zachránil život!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nečekaně dramatický konec týdne má za sebou nový ministr školství Josef Dobeš (VV). On i jeho řidič pravděpodobně zachránili život malému chlapci (4) včasným převozem do nemocnice. Sám Dobeš přiznává, že využil své ústavní funkce a použil pro rychlou jízdu modrý majáček.

Celá událost se přihodila ve čtvrtek odpoledne, když se ministr vracel ze služební cesty z Moravy. Při návratu se zastavil v nedalekém Kunštátu, kde bydlí jeho sestra. A právě v tu dobu byl její malý synek Samuel blízko smrti! „On byl na nějaké půdičce a propadl do čtyřmetrové hloubky na beton,“ popsal nehodu Dobeš.

„Zrovna když jsem přijížděl k baráku, tak tam můj syn, který tam byl na prázdninách, brečel u branky a říkal, že Samuel spadl a že mu teče strašně moc krve z hlavy a pusinky,“ vzpomíná ministr na hrůznou událost. Zachoval ale duchapřítomnost a ihned začal jednat. Když totiž jeho sestra volala záchranku, oznámili jí, že je v dojezdu 30 kilometrů, takže ji zrušila a pro převoz využili ministerský vůz.

„Hned jsme ho naložili a zapnuli maják. Těch 11 kilometrů jsme díky tomu zvládli za 5 minut,“ říká ministr, který dosud využil majáku jen dvakrát. Slova uznání měl i pro řidiče na Moravě, kteří mu prý vzorně dávali přednost.

Stav malého pacienta se zlepšuje a v sobotu již mohl opustit oddělení JIP, přestože u něj lékaři zjistili mírně zvětšenou slezinu. Jeho otok mozku postupně ustupuje a Samuel je již mimo ohrožení života.

Malý Samuel se po těžkém úrazu cítí lépe.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.