Případ dívky (11) nalezené v lese - Únos si vymyslela? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Případ dívky (11) nalezené v lese - Únos si vymyslela?

Kvůli údajně unesené dívce se ve čtvrtek v brdských lesích rozjely hotové manévry.
Kvůli údajně unesené dívce se ve čtvrtek v brdských lesích rozjely hotové manévry. (Aha! – Alexandr Malachovský, Policie ČR)

Nový rozměr dostává případ údajně unesené dívky (11) z Rokycanska, kterou našli ve čtvrtek vojáci na svém území v brdských lesích na Příbramsku. Ze všech vyšetřovacích verzí stále více bledne motiv vydírání rodiny či sexuálního násilí. Naopak sílí podezření, že si školačka únos vymyslela!

„Mnohé nasvědčuje tomu, že chtěla utéct z domova,“ řekl Aha! zdroj blízký policii. Není vyloučeno, že impulsem k odchodu dívky byly problémy ve škole a blížící se vysvědčení. „Cestou na ulici si pak stopla auto a kus cesty se nechala odvézt,“ popsal zatím nejžhavější vyšetřovací verzi zdroj blízký policii. Pak zřejmě školačka nevěděla, jak z maléru ven, a tak se jí v hlavě mohl zrodit nápad s únosem. „Policii popsala muže, který ji svezl,“ dodal zdroj.

Dívka, která tvrdí, že jí neznámý pachatel zalepil ústa lepicí páskou a přivázal ji ke stromu, neutrpěla žádná zranění. Sama se prý vysvobodila, pak ji náhodou objevili vojáci. Byla podchlazená, a tak v lese musela strávit několik hodin. Kriminalisté nadále prověřují všechny vyšetřovací verze a především pátrají po zmíněném řidiči. „Chtěli bychom upozornit děti i jejich rodiče na to, aby se děti pohybovaly buď ve skupinkách či v doprovodu jim známých dospělých osob. Měly by se vyhýbat kontaktům s neznámými lidmi. V žádném případě by neměly nastupovat k cizím do vozidel a nebo s nimi pod různými záminkami kamkoliv chodit,“ varuje policejní mluvčí Martina Zoubková. Podrobnosti k případu však nesdělila.

Podezřelý měl špatný chrup

Podezřelému muži je asi 50 let. Je vyšší hubené postavy, má zrzavé, krátce střižené vlasy, krátký prošedivělý knírek a na tvářích strniště. Nemluvil česky. Na sobě měl tmavomodrou mikinu a tmavomodré kalhoty. Působil zanedbaným dojmem a měl viditelně špatný chrup. Pohybuje se ve třídveřovém, zřejmě šedém vozidle nezjištěné značky staršího typu. Informace k pachateli či k případu lze volat na linku 158.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.