Houbaři, zbystřete! Rostou lišky a masáci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Houbaři, zbystřete! Rostou lišky a masáci

Fotografie
Fotografie (internal)

Časté dešťové srážky a rychlé střídání teplejších a chladnějších období, které v posledních dnech ovlivňovaly počasí v České republice, růstu hub příliš nesvědčilo. Ovlivnilo to hlavně hřibovité houby.

Hojněji se objevují jen některé druhy jedlých holubinek a muchomůrek. „V lesích se v současnosti nejčastěji nacházejí dva druhy jedlých muchomůrek – muchomůrka růžovka a muchomůrka šedivka,“ uvedl Jaroslav Landa z České mykologické společnosti. Houbaře potěší pouze hojnější výskyt lišek, lošáků, holubinek mandlových a holubinek namodralých. Podle zpráv od houbařů se objevují v jižních Čechách i křemenáči.

Meteorologové: Bude letní víkend

Počasí se na nás chystá příjemně letní. „O víkendu by měla být polojasná obloha, s teplotami kolem 25 °C. Srážky by se nad Českou republikou měly objevovat jen velmi výjimečně, spíše vůbec,“ uvádí meteorolog Marcel Hofmann.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.