Vražda taxikářky: Zabil ji kvůli psům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vražda taxikářky: Zabil ji kvůli psům!

Fotografie
Fotografie (internal)

Taxikářka Blanka B. (†44), kterou v Havířově zavraždil a její tělo spálil v autě její bývalý manžel, zřejmě zemřela kvůli své velké lásce k ušlechtilým chrtům. Psy milovala nade vše, stejně jako oni ji, a nedokázala je opustit.

Bydlela v garsonce a do ní se osm chrtů při nejlepší vůli nevešlo. „Musela je nechat v domku, kde zůstal její exmanžel. Chodila je tam krmit. Napětí se mezi nimi hrotilo. Odmítal jí dát polovinu baráku. Vedli o to spor,“ popsala Aha! situaci Blančina známá. Podle ní vražda Blanky nebyla žádným zkratem a policie jí zřejmě mohla zabránit. „Byla to otázka času. Už před rokem jí někdo zapálil auto. Nevím, jestli pachatele dopadli, ale všichni si myslí, že to byl její bývalý muž. Často jí vyhrožoval a Blanka se několikrát na policii obrátila. Moc toho pro ni neudělali,“ dodala žena.

Podle chovatelů chrtů i ochránců zvířat byla Blanka hodná a přející žena. „O každém si myslela jen to dobré,“ vzpomíná ochránkyně zvířat, která s ní byla řadu let v kontaktu.

Co je teď se psy?

Zatím se psů ujali chovatelé z barzoj klubu a hledají pro ně nové domovy. „Psi na tom nejsou psychicky dobře,“ řekla Aha! Marcela Pařízková z barzoj klubu. Chrty nabízí klub k bezplatné adopci a pejsky odvezou kamkoliv po republice. „Najít jim domov není snadné. Barzojové jsou nepoddajní, uzavřenější velcí psi. Navíc tito jsou psychicky na dně. O to více potřebují milující rodinu,“ objasňuje složitou situaci Pařízková. Fotky chrtů zavražděné ženy a informace o nich klub zveřejnil na internetových stránkách www.sosbarzoj.webnode.cz.

Chrti zavražděné Blanky jsou psychicky na dně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.