Majetková přiznání politiků - Pořídili si jachty, auta i elektrárnu! A Liška skončil na pracáku... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Majetková přiznání politiků - Pořídili si jachty, auta i elektrárnu! A Liška skončil na pracáku...

Ondřej Liška už jen kvůli malým dcerám, Stelle (3) a Miriam (1), nemůže brát rodinné finance na lehkou váhu.
Ondřej Liška už jen kvůli malým dcerám, Stelle (3) a Miriam (1), nemůže brát rodinné finance na lehkou váhu.  (Aha! – Petr Novotný, Martin Přibyl, ČTK)

Není divu, že je do Sněmovny každé čtyři roky »nával«. Poslanci si jen na platech a náhradách vydělají stovky tisíc korun. Navíc díky tomu, že jsou v centru dění, vědí, do čeho vložit peníze. Leccos se zjistí při podávání každoročních přiznání o majetku získaném mimo politickou činnost. A odcházející poslance, kteří se ze šikovnosti, lstivosti a dobré orientace na trhu, anebo naopak zadluženosti, »vyznali«, vám představujeme.

Ondřej Liška (SZ): S penězi je na štíru
Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Jiří Paroubek (ČSSD), Mirek Topolánek (ODS), Miloš Zeman (SPOZ), Ondřej Liška (SZ)… To je výčet politiků, kteří rezignovali na post předsedy strany a teď musí rychle vymyslet, co s penězi. Nejhůře to asi odnesl exšéf »zelených« Liška (33). V jeho straně byla funkce předsedy neplacená a k poslaneckému šedesátitisícovému platu se neprobojoval. Nejenže se teď v kancelářích náhle zchudlých »zelených« propouští jako o život, sám Liška si včera jako každý jiný nezaměstnaný musel dojít na pracovní úřad. Rozhoduje se prý mezi kariérou v informačních technologiích anebo přednášejícího na vysoké škole.

Miloslav Vlček (ČSSD) - Opustil funkci: předsedy Sněmovny.
Jak to má s penězi: dluží 3,7 milionu korun.
Vlček, který musel křeslo opustit kvůli hloupým lžím a vytáčkám o střetu zájmů při přidělování státních zakázek, má problém – rakouské bance musí splatit 3,7 milionu korun. Za co, to neuvedl. Třeba si od svých »asistentů« napůjčoval peníze...

Lucie Talmanová, dnes Topolánková (ODS) - Opustila funkci: 1. místopředsedkyně Sněmovny.
Jak to má s penězi: dostala 200 tisíc korun.
Novopečená paní Topolánková, která se chystá na podzim kandidovat za »modré ptáky« do Senátu, dostala dvěstětisícové »kapesné« od Všeobecné zdravotní pojišťovny za to, že se šla občas posadit do správní rady. Vzhledem k tomu, že exšéf ODS Mirek Topolánek práci ještě nesehnal, peníze se rodině budou hodit.

Aleš Řebíček (ODS) - Opustil funkci: poslance.
Jak to má s penězi: na akciích vydělal 82 milionů.
Známý »jachtař« z toskánské dovolené Mirka Topolánka s lobbisty, Řebíček, už dlouho patří k nejbohatším českým politikům, jsou mu také bohužel připisovány nekalé čachry s financemi. Penězi, které vyfasoval za loni prodané akcie, se ale netajil, a koupil si jachtu za 64 milionů korun, doplatil 2,5 milionu na skoro devítimilionový byt v Dubaji a pořídil si auta za 2 miliony.

Marek Benda (ODS) - Opustil funkci: poslance.
Jak to má s penězi: dostal 205 tisíc korun.
Nenápadný a vcelku neschopný poslanec, který se »proslavil« pouze tzv. náhubkovým zákonem, si zadělal na výdělek u firmy 4. energetická, od které dostal za investice 187 tisíc korun. Dalších 18 tisíc korun získal jako člen Legislativní rady vlády. To je pikantní hlavně proto, že jeho doktorský diplom právníka patří mezi tzv. plzeňské kvůli nedostatečně připravené diplomové práci. Benda si tedy radši lejstro ani nevyzvedl.

Jan Kasal (KDU-ČSL) - Opustil funkci: poslance.
Jak to má s penězi: postavil si sluneční elektrárnu za milion.
Nejkonzervativnější lidovec investoval 980 tisíc korun do solárních panelů na střeše svého domu na Pelhřimovsku. Je tedy vidět, že alternativě se aspoň ve formě energie nebrání. Z fotovoltaických panelů si může levně vyprodukovat energii sám pro sebe a zbytek výhodně odprodat.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.