Houbám se daří! Už rostou hřiby i muchomůrky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Houbám se daří! Už rostou hřiby i muchomůrky

 (Profimedia.cz, ara)

Houbařská sezona se slibně rozjíždí. Díky příznivému počasí se na některých místech objevily hřiby, klouzci nebo dokonce křemenáče. Nejlepší situace je v nížinách a středních polohách.

 

„Tento týden začaly růst také hřibovité houby, holubinky, muchomůrky nebo čechravky. Zatím vede hřib kovář,“ uvedl Jaroslav Landa z České mykologické společnosti. Podle jeho slov už houbaři našli také klouzky a hlášeny jsou i křemenáče. Převažují stále jarní houby. Jasně vede čirůvka májovka, následuje ji méně známá jedlá závojenka podtrnka. Mykologové také varují před jedovatými houbami. Nejnebezpečnější je pečárka zápašná, kterou není těžké zaměnit za jedlé žampiony. „Před touto houbou varujeme, stejně jako před čechratkou podvinutou, která začala růst. Je to nebezpečná houba,“ zdůraznil Jaroslav Landa. Dodal zároveň, že už se objevují také muchomůrky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.