Do bouračky najel vlak! Devět lidí se zranilo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Do bouračky najel vlak! Devět lidí se zranilo!

Lancia Dedra byla nárazem zcela zdemolována.
Lancia Dedra byla nárazem zcela zdemolována. (pro Aha! – HZS Zlínského kraje)

Katastrofálně vyhlížející nehoda se odehrála v noci na včerejšek na hlavním tahu mezi obcemi Jablůnka a Bystřička na Vsetínsku. Plně naložená Lancia Dedra se zde střetla se Škodou Felicia. Lancia se po střetu rozpůlila a do odhozené části vozu navíc narazil vlak, který projížděl po nedaleké trati.

Jako zázrakem při děsivé nehodě nikdo nepřišel o život, bouračka si ale vyžádala celkem devět zraněných! „V prvním autě jelo pět dospělých, ve druhém voze dva dospělí a dvě malé děti přepravované v autosedačkách,“ řekl Aha! mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Náraz byl podle něj tak silný, že se celá přední část jednoho z vozů odtrhla, přeletěla silniční svodidla a skončila po dvaceti metrech v kolejišti železniční tratě. „Právě projíždějící nákladní vlak už nestačil dobrzdit a lokomotiva narazila do části vraku vozu. Nárazem tak byla motorová část odhozena na vedlejší kolej,“ doplnil Mitáček.

Sedm dospělých bylo ošetřeno a následně také odvezeno do nemocnic ve Vsetíně a Valašském Meziříčí. Obě děti, které při nehodě utrpěly především psychický otřes, byly do bezpečí převezeny osobním vozidlem jednoho lékaře.

Hasiči zajistili vraky obou vozů proti případnému požáru, pomocí jeřábu pak uvolnili kus odtrženého automobilu z kolejiště a postarali se o uvolnění a očištění zablokované tratě. Příčinu nehody šetří policie.

Dětem z felicie zachránily život autosedačky.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.