Šok! Rakovina je nakažlivá! Může se přenést sexem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Šok! Rakovina je nakažlivá! Může se přenést sexem!

Skutečnost, že by se mohla rakovina přenášet sexem, nahání hrůzu.
Skutečnost, že by se mohla rakovina přenášet sexem, nahání hrůzu. (: Profimedia)

LONDÝN – Zpráva, která šokovala celý svět: jedna z nejzákeřnějších nemocí – rakovina – je nakažlivá a z člověka na člověka se dá snadno přenést. Třeba sexem!

Zpráva, která šokovala celý svět: jedna z nejzákeřnějších nemocí – rakovina – je nakažlivá a z člověka na člověka se dá snadno přenést. Třeba sexem!

Vědci z londýnské univerzity zkoumali sarkom (zhoubný nádor) u psů. Podrobili rozboru krev psů z pěti kontinentů, kteří trpěli rakovinou. Profesor Robin Weiss z londýnské univerzity k výsledkům výzkumu poznamenal: „Nádor se rozvinul do formy parazita, který se přenáší ze psa na čubu a obráceně.“ A tímhle způsobem se může dále rozšiřovat. Přenášet se může nejenom sexem, ale i také kousnutím či slinami.

Může se přenášet také z člověka na člověka? Vědci tvrdí, že zřejmě bohužel ano! Také u lidí existují druhy nádorů, které jsou nakažlivé, jedná se např. o rakovinu prostaty nebo dělohy. Zkoumat se nyní budou i nádory, které se vyskytly v transplantovaných orgánech nebo v placentě a pro něž zatím neexistuje žádné vysvětlení. Ohroženi jsou zejména lidé s oslabeným imunitním systémem. „Fakt, že se rakovina dá přenést z člověka na člověka, je stejně pozoruhodný jako hrůzu nahánějící,“ říká americká vědkyně Elain Ostrander.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.