Mirek Topolánek seknul s šéfováním! Nedokázal odejít důstojně - Ukaž mi ksicht! Řval naštvaně na našeho fotografa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Mirek Topolánek seknul s šéfováním! Nedokázal odejít důstojně - Ukaž mi ksicht! Řval naštvaně na našeho fotografa

10.25 - „Vzdávám se postu,“ oznamuje davu...
10.25 - „Vzdávám se postu,“ oznamuje davu... (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK/Stanislav Zbyněk, Mediafax – Jakub Poláček, ara)

Po jednání grémia ODS předstoupil včera Mirek Topolánek s vážnou tváří před novináře a řekl, že na funkci předsedy už nemá nervy. „Na 12. dubna jsem svolal výkonnou radu, která rozhodne o tom, že Petr Nečas stranu povede až do volebního kongresu a vzápětí poté rezignuji,“ řekl suše. Pak odmítal odpovídat na otázky či cokoliv komentoval. Vzal si svých pár lejster a po téměř osmi letech opustil stupínek předsedy.

Proč se to všechno odehrálo? Mnozí tvrdí, že kvůli urážlivým hláškám na účet homosexuálů a Židů, kterých se zanedlouho už bývalý předseda ODS dopustil v rozhovoru pro gay magazín Lui. Podle vedení tomu tak ale není. „Nikdo se Topolánka zbavovat nechtěl, jenže se toho nahromadilo tolik, že jeho poslední exces fungoval jako taková rozbuška a stranu to opravdu poškodilo,“ řekl Aha! první místopředseda David Vodrážka, který by se po podzimním kongresu mohl stát předsedou ODS.

Zatím má ale vše v rukou nevýrazný Petr Nečas, známý svojí nervozitou a roztržitostí. Včerejší verdikt bral zřejmě jako hořkosladké vítězství a celý den nezvedal telefon.

A jak se tváří výbojný a vzpurný »Topol«, když rezignuje? Podle informací Aha! byl na schůzce grémia uvolněný a vypadal, že mu spadl kámen ze srdce. O něčem jiném ale svědčil závěr tiskové konference, kde rezignaci ohlásil. Při odchodu se totiž projevil jeho výbušný temperament a začal hlasitě nadávat fotografovi, dokonce mu dal ruku přes objektiv…

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

A co bylo potom? Zapózoval pro Aha!

Ze sídla ODS Mirek Topolánek (53) uprchl do svého pražského bytu, kde už na něj čekala přítelkyně Lucie Talmanová (42). Společně vyrazili na oběd do italské restaurace. Krátce nato za nimi dorazil i lobbista Marek Dalík (35) s novou přítelkyní a ve čtyřech zapíjeli Mirkův definitivní konec v čele ODS.

Při odchodu z restaurace pak zjevně rozhozenému Topolánkovi opět povolily nervy. Přiběhl k našemu fotoreportérovi a začal si ho fotit na mobilní telefon. „Ukaž mi ksicht, ukaž mi ksicht,“ pokřikoval Topolánek. Po chvilce se ale uklidnil a v doprovodu Talmanové a Dalíka se vracel zpět do svého bytu. Když pak o pár minut později na ulici před svým domem čekal na řidiče, začal z ničeho nic ochotně pózovat.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.