Pilotka Bára: Pohřeb místo svatby! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pilotka Bára: Pohřeb místo svatby!

Pilotka Bára (†27)
Pilotka Bára (†27) (pro Aha! – Zdeněk Klečka, ara)

Zbytečná smrt pilotů Barbary Bendové (†27) a Henryho Pytlíka (†32). Tak dopadl 14. února nepovolený akrobatický manévr s letounem, který se zřítil v německém Saském Švýcarsku jen pár kilometrů od českých hranic (deník Aha! informoval). S Bárou se včera přišli do kostela v Pozořicích u Brna rozloučit rodina, kolegové i kamarádi.

Nejbližší se před kostelem v Pozořicích scházeli už hodinu před začátkem pohřbu. Dopravu na křižovatce museli řídit policisté, desítky mladých lidí se sem sjížděli rozloučit se zemřelou ze všech koutů republiky. „Měla se vdávat, to se nemělo stát. Udělala strašnou pitomost,“ řekla v kostele její kamarádka Hana.

Podle Ústavu pro odborné zjišťování leteckých nehod spolu totiž posádka hovořila, zda někdo z nich někdy udělal výkrut s letounem v noci. Vzápětí se o akrobatický prvek pokusila. Ve tmě ale piloti ztratili orientaci, nezvládli řízení a narazili ve velké rychlosti do země. Malý proudový letoun Cessna, který byl zcela zničen, patřil podnikateli Antonínu Charouzovi, provozovala jej však soukromá firma. Letadlo letělo pro automobilové závodníky Martina Prokopa (28) a Jana Tománka (37), kteří absolvovali v Karlstadu Švédskou rallye.

Riskovala někdy až moc, shodují se kamarádi pilotky.

S Bárou se přišly rozloučit desítky lidí.

 

 

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.