Další žhářský útok na dítě: Rodina měla uhořet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Další žhářský útok na dítě: Rodina měla uhořet!

Matka dívky ukazuje, kudy letěla zápalná láhev.
Matka dívky ukazuje, kudy letěla zápalná láhev. (pro Aha! – Tomáš Kořistka, ČTK – Jaroslav Ožana)

Zápalnou lahví zaútočil žhář v noci na neděli na dům romské rodiny v ostravské osadě Bedřiška. V pokoji, kam Molotovův koktejl dopadl, spala dívka (14). Jen zázrakem nikdo neutrpěl zranění. Případ vyšetřuje zvláštní policejní tým.

Do dvojdomku, kde přebývá 8 lidí, vhodil zatím neznámý útočník zápalnou lahev. Ta vlétla oknem přímo do dětského pokoje. K tragédii nedošlo jen díky tomu, že se láhev nerozbila a ránu spící dívka uslyšela. „Lahev prolétla oknem nad její postelí. Střepy spadly na ni. Lahev dopadla na stůl a pak na zem, kde hořel koberec. Dcera na to hodila peřinu a uhasila to,“ řekl otec napadené rodiny. Podle policie byla v lahvi nebezpečná hořlavina první třídy, mohlo jít tedy například o aceton. Do konce týdne by měly být známy výsledky expertiz. Tříčlenná rodina obývá přízemí rodinného domku a podle policie není problémová. V druhé části objektu žije jiná pětičlenná rodina. „Dcera nám zachránila život. Kdyby to včas neuhasila, byli bychom všichni v plamenech,“ tvrdí se slzami v očích matka dívky.

Případ policie vyšetřuje jako trestný čin obecného ohrožení. Pachateli hrozí až osm let vězení.

Loni v dubnu žháři podobným způsobem zaútočili na domek romské rodiny ve Vítkově na Opavsku. Při požáru byli zraněni tři lidé. Tehdy ani ne dvouletá Natálka utrpěla popáleniny 2. a 3. stupně na 80 procentech těla. Čtyři pravicové extremisty policie dopadla. Proces s nimi začne u Krajského soudu v Ostravě 11. května.

Tento domek se stal terčem útoku.

 

 

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.