Pejsek hrdina: Zachránil chlapce před roztrháním! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pejsek hrdina: Zachránil chlapce před roztrháním!

Statečná fenka svou rodinu před krvelačným útočníkem ubránila.
Statečná fenka svou rodinu před krvelačným útočníkem ubránila.

Krvavé drama zažila v sobotu rodina Kočkových se psem na procházce ve vesničce Předboj u Prahy. Na dvouletého chlapce tam zuřivě zaútočil toulající se kavkazský pastevecký pes. Otec syna rychle zvedl ze země, ale pes začal útočit na něj. Naštěstí svou lidskou rodinu začal bránit stafordšírský bulteriér, který se postavil mezi zdivočelého obra a lidi. Krvavou psí rvačku ukončilo až sedm ran z pistole, pro kterou doběhl dědeček malého hocha.

Děsivá scéna skončila dobře jen díky statečnosti bulteriéra, který své pány a malého hocha zuřivě bránil a statečně se s větším a silnějším psem rval. Krvavý psí boj ukončil až dědeček chlapce, který rychle běžel domů pro svou zbraň a celkem sedmkrát z ní vystřelil do vzduchu. Psího agresora se pak dalším lidem podařilo nahnat do nedaleké kůlny a tam ho zavřít. Bulteriér, který měří jen 40 centimetrů oproti 60centimetrovému kavkazskému pastevci, skončil notně potrhaný na klinice v péči veterinářů.

Plemeno kavkazských pasteveckých psů je od přírody dost ostré a nedůvěřivé k cizím lidem. Nyní je často využíváno k hlídání objektů, ale jeho výchova, kterou v tomto případě majitel zřejmě nezvládl, je podle kynologů velmi náročná. „Stále případ vyšetřujeme, ale máme už podezření, komu by pes mohl patřit. Ovšem nedošlo tam k poranění osob, a zatím to není ani přestupek. Jediné, co budou asi vymáhat majitelé pokousaného psa, jsou náklady na jeho léčbu,“ řekla Aha! mluvčí policie Prahavenkov Markéta Johnová.

Stafordšírský bulteriér

Kavkazský pastevecký pes je od nátury velmi ostrý.

Ilustrační foto ara, Reprofoto TV Prima

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.