Škodovky mění tvář: Tohle je nová fabia a roomster! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Škodovky mění tvář: Tohle je nová fabia a roomster!

Tohle je nová fabia!
Tohle je nová fabia! (pro Aha! – Škoda Auto, ara)

Mladoboleslavská Škodovka zveřejnila první fotografi e faceliftovaných verzí modelů Fabia a Roomster. Nejvýraznější změnou jsou přepracované přední části obou aut, kde upoutá i nová mřížka chladiče.

Kromě změn, které jsou znát na první pohled, se obě řady dočkají také technologických novinek. Fabie a roomster dostanou například naftové motory o objemu 1,2 (55 kW) a 1,6 litru (66 nebo 77 kW). Ty nahradí dosavadní rachtavé turbodiesely o objemu 1,4 litru. Motory budou u nových verzí vybaveny vysokotlakým vstřikováním pomocí systému Common Rail, který umožní provést až pět vstřiků v jednom taktu. Vozy by tak měly nabídnou klidnější chod motoru a snížení emisí škodlivin. Auta se budout prodávat také s benzinovým motorem o objemu 1,2 litru s výkony 63 a 77 kW. Pro motor 1,2 TSI 77 kW bude v těchto řadách nově nabízena sedmistupňová automatická převodovka DSG. Do prodeje by se nové vozy měly dostat v březnu. „Budou mít svou mezinárodní premiéru na autosalonu v Ženevě příští týden, kde zároveň oznámíme jejich ceny,“ řekl mluvčí firmy Evžen Krauskopf.

Fabia a roomster před faceliftem:

Po faceliftu:

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.