Přežila sedm dní v sutinách - Stačil jediný pohyb, zemřela by! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Přežila sedm dní v sutinách - Stačil jediný pohyb, zemřela by!

Zázrak v městě zmaru. Hoteline Losanaová byla zachráněna po sedmi dnech pod troskami.
Zázrak v městě zmaru. Hoteline Losanaová byla zachráněna po sedmi dnech pod troskami. (ČTK)

Více než týden uběhl od zničujícího zemětřesení, které srovnalo se zemí část karibského Haiti. Včera zemi postihly další otřesy půdy! Na Haiti stále pokračují záchranné práce. A záchranáři v troskách stále nalézají živé lidi. Nejnověji Hoteline Losanaovou (25), která byla pod sutinami uvězněna nekonečných sedm dní. Celou dobu nic nejedla ani nepila. A přesto přežila.

..

Hoteline byla 12. ledna ve svém bytě nad supermarketem v Port-au-Prince, když se země začala otřásat a budova se zřítila. Žena zůstala  pod troskami, ale mohla dýchat a trochu se i hýbat. „Je při vědomí a v dobré kondici,“ řekl Thierry Cerdan ze skupiny Záchranáři bez hranic. Její přežití označil za zázrak. Smrt jí přitom hrozila až do poslední chvíle. Zborcené zdivo bylo poskládáno tak nešťastně, že jediný špatný pohyb záchranářů mohl způsobit zavalení. Proto trvalo vyprošťování Hoteline celých devět hodin. Už v úterý se mexickým záchranářům podařilo vyprostit z trosek katedrály v PortauPrince živou Annu Ziziovou, které je přes sedmdesát let.

Šance, že by ještě někdo v rozvalinách přežil, jsou každým dnem menší. Ale nikoliv nulové, a mezinárodní týmy proto pokračují v hledání. Od minulého úterý bylo v troskách nalezeno přes 90 živých lidí.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete
OTŘESY POKRAČUJÍ!

Včera kolem poledne našeho času byly na Haiti zaznamenány další otřesy! Jejích sílu experti odhadují na 6,1 stupňů Richterovy škály. Zatím nejsou hlášeny další oběti, o rozsahu zranění a škod zatím nejsou informace. Ohnisko zemětřesení se nachází asi 60 kilometrů od zdevastovaného hlavního města Port-au-Prince.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.