Mirek a Pavla Topolánkovi: 30 let spolu a teď... Rozvod za hodinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Mirek a Pavla Topolánkovi: 30 let spolu a teď... Rozvod za hodinu!

Mirek Topolánek s Pavlou na svatbě před třiceti lety.
Mirek Topolánek s Pavlou na svatbě před třiceti lety.

Téměř třicetileté manželství šéfa ODS Mirka Topolánka (53) a Pavly Topolánkové (54) dnes skončí. V Praze pár rozvede soudkyně Patricia Adamičková, vše by mělo trvat ani ne hodinku. A to i přesto, že se Topolánkovi ještě nedohodli na dělení majetku.

Mirek se s Pavlou brali 26. května 1979. „Bylo to přesně rok a den po našem seznámení,“ vzpomínal před časem v Aha! Topolánek. Paní Pavla byla tehdy těhotná. A co svatební noc? „Přiměřená pátému měsíci těhotenství. Vzhledem k tomu, že moje žena nemohla pít, zatímco já ano, byla ona noc kdykoli potom lehce překonatelná a překonaná,“ říká šéf ODS.

Jejich manželství vypadalo šťastně až do roku 2006. V té době se ale v kuloárech už asi rok mluvilo o poměru Topolánka s tehdejší poslankyní ODS Lucií Talmanovou (42). Před červnovými volbami ve stejném roce přitom šéf ODS na billboardech pózoval jako vzorný otec a manžel se svojí ženou i dětmi....

A v srpnu 2006 se vše potvrdilo – objevila se fotka z romantické večeře Topolánka s Talmanovou. Šéf ODS svoji milenku ještě dlouho zapíral, nakonec ale musel s pravdou ven. V lednu 2007 oznámil, že žije s Talmanovou. V červenci se jim pak narodil syn Nicolas.

Talmanová na dnešní rozvod čekala už nějaký ten pátek. „Dlouho na Mirka tlačila, aby to s Pavlou ukončil. Hádali se kvůli tomu,“ řekl Aha! zdroj z okolí Topolánka. Šéf ODS se totiž dlouho vymlouval, že jeho choť Pavla rozvod nechce a že je na vše čas. Teď bude Talmanová konečně spokojená, Topolánek si ji zřejmě vezme. Nesnášela totiž, když se o ní psalo jako o »Topolánkově milence«. Musí jen doufat, že nedopadne jako její předchůdkyně a šéf ODS ji nevymění za mladší ženu. A že o ní nebude za pár let mluvit jako dnes o paní Pavle. „Manželé po 25 letech, to je jak incestní styk mezi příbuznými. Znáte se nazpaměť,“ vyznal se Topolánek v létě.

Tato fotka vznikla nedlouho po svatbě. Tehdy ještě byl mladý zamilovaný pár šťastný, dnes se rozvádí.

Pavla Topolánková

Mirek Topolánek a Lucie Talmanová

Jak to bude s majetkem?

I když by dnešní rozvod měl být formalitou, vše ještě manželé Topolánkovi nevyřešili. „Dohodu o majetku nemají,“ řekl Lidovým novinám Topolánkův právník Milan Jebavý. Podle dřívějších informací Aha! ale Topolánek po rozvodu přenechá Pavle luxusní pražský byt za 12 milionů Kč, na který ještě splácí hypotéku. Paní Pavla v něm bydlí se synem Tomášem. Ten je teď na studiích v USA, které mu platí táta. Mirek dále na Tomáše měsíčně přispívá asi deseti tisíci, platit musí i na dceru Janu, která ještě studuje vysokou školu. Topolánková navíc asi dostane tučné »odškodné«.

reprofoto z knihy „Mirek Topolánek osobně“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.