Otec týraných hochů z Kuřimi: O mámě kluci nemluví | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Otec týraných hochů z Kuřimi: O mámě kluci nemluví

Fotografie
Fotografie (internal)

Ve středu konečně přiřkl soud chlapce Jakuba (12) a Ondřeje (10) jejich otci Radkovi Coufalovi (41). Sourozenci jsou známí jako oběti v kauze Kuřim.

Jejich matka Klára Mauerová, teta Kateřina Mauerová, rodinná známá Barbora Škrlová a další jejich »přátelé« je týrali, zavírali do komory, pálili cigaretou a trápili hladem. Cílem mělo být vychování dokonale poslušných bytostí. Po odhalení hrůzného zločinu strávili chlapci téměř tři roky v zařízení Klokánek.

Radka Coufala stále trápí, že dovolil své bývalé ženě a její sestře, aby ho z výchovy chlapců zcela vyšachovaly. Nyní ale myslí hlavně na budoucnost. „Kluci teď jsou úplně v pořádku. Mají obyčejné starosti, stejné jako jiné děti v jejich věku. V tuto chvíli jsou u mě a všichni doufáme, že rozsudek nabude právní moci a oni už se do Klokánku nebudou muset vrátit,“ přeje si Radek Coufal. O svých hrůzných zážitcích prý ani Jakub, ani Ondřej nemluví. „Naznačil jsem jim, že se mi mohou svěřit s čímkoliv. Zatím ale nikdy o ničem nezačali. Nemluví ani o své matce,“ tvrdí Radek Coufal. Chlapci se vídají i s prarodiči z matčiny strany. Ani oni o zvrhlém chování svých dcer nevěděli. „K Mauerovým jezdí jednou měsíčně na víkend. Psychologové tvrdí, že jim to neškodí. Já nevím... Ale zakazovat jim nic nechci,“ krčí Radek Coufal rameny.

Jakub i Ondřej prý konečně po letech trápení žijí normální život. „Ondra hraje fotbal. Pod stromeček dostal nové chrániče, takže se těší, až je vyzkouší. Jakub zase rád hraje playstation. Ze školy nosí obvykle jedničky a dvojky,“ prohlašuje otec pyšně.

Děti budou i nyní pod pravidelným dohledem sociálních pracovníků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.