Potápěči vylovili utopence | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Potápěči vylovili utopence

Po utopeném muži pátraly desítky potápěčů.
Po utopeném muži pátraly desítky potápěčů. (Aha!: autorka)

SLAPY – Rozsáhlá pátrací akce probíhala včera na Slapské přehradě. Po utonulém muži (†56) pátrali policejní a dobrovolní potápěči v hloubce kolem 40 metrů. Muž zmizel pod hladinou 25. července a od tohoto osudného dne ho policisté nepřetržitě hledali.

Úspěch přišel až včera. Mrtvé tělo nalezli kolem čtvrté odpoledne...

Pokus přeplavat Slapskou přehradu skončil pro muže, který se vydal na druhý břeh a zřejmě přecenil své síly, tragicky. Tam doplaval ještě v pohodě, trochu si odpočinul, a dokonce si popovídal s rybářem. Pak se vydal na zpáteční cestu. Podle policistů ho ještě asi v polovině přehrady z břehu zahlédl svědek, ale chvilku poté se už nad ním hladina zavřela. „Pátrání je dost náročné, je tady až padesátimetrová hloubka a viditelnost většinou jen pár centimetrů. Ve vodě musíme používat baterky a v takové hloubce mohou být potápěči jen několik desítek minut,“ popsal pátrání Stanislav Ledvina, hlavní instruktor potápění středočeské policejní správy.

V hluboké vodě se při hledání vystřídali potápěči ze Slap a Nymburka. Potom to ještě zkusili dobrovolníci a... měli úspěch! „Letos je takových případů hodně. Lidé často přecení síly, a utopí se. Svou roli hraje v mnoha případech i vypitý alkohol,“ dodal policista Ledvina.

4.8.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.