Velkolepé ohňostroje ohlásily příchod roku 2010: Slavil celý svět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Velkolepé ohňostroje ohlásily příchod roku 2010: Slavil celý svět!

Rio de Janeiro (Brazílie). Tisíce lidí obsadily v brazilském Riu de Janeiro slavnou pláž Copacabana, aby si vychutnaly světelnou krásu ohňostroje odpalovaného z lodí.
Rio de Janeiro (Brazílie). Tisíce lidí obsadily v brazilském Riu de Janeiro slavnou pláž Copacabana, aby si vychutnaly světelnou krásu ohňostroje odpalovaného z lodí. (EPA)

První den nového roku přivítali lidé na celém světě ohňostroji, které hrou barev a tvarů překonaly i nabídku posledních let. Ulice zaplavily miliony lidí, šampaňské teklo proudem a těla se vlnila v rytmu hlasité hudby.

Sydney (Austrálie)

Australané mají díky časovému posunu náskok, slaví mnohem dřív než třeba Praha. Tradičně největší ohňostroj se rozzářil nad přístavem v Sydney.

Londýn (V. Británie)

Londýnské oko na sebe vzalo podobu ohnivé koule, která ozářila britskou metropoli. Zimu zaháněli tradičně žízniví Britové poctivými doušky alkoholu.

New York (Spojené státy)

Obyvatelé největšího amerického města se sešli na náměstí Times Square. I sem se dostavily statisíce slavících lidí. Hitem letošních oslav byly brýle ve tvaru čísla 2010.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.