Primátor Bém: Frajer, nebo hazardér? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Primátor Bém: Frajer, nebo hazardér?

Pavel Bém
Pavel Bém (Aha! – Marek Pátek)

Blázen, hazardér, hrdina. Všechny tyto přívlastky si po svém sobotním vystoupení vysloužil pražský primátor Pavel Bém (ODS). V rámci freestyle motokrosové exhibice v O2 areně totiž absolvoval extrémně nebezpečný tandemový skok, při kterém sedí dva lidé na jedné motorce. Společný »backflip« (salto pozadu) s mladým Petrem Pilátem naštěstí oba přežili bez úrazu. Ne každý tomuto kousku tleskal.

Jejich skok patřil k vrcholům večera. Tento trik je totiž nesmírně náročný a dokáže ho provést jen několik jezdců na světě. Oběma aktérům jde při něm doslova o život. I přesto se nebojácný Bém v roli spolujezdce rozhodl svěřit svůj život do rukou osmnáctiletého jezdce Piláta. Skok si nejprve dvakrát rozmysleli, ale na třetí pokus vše klaplo. Za bouřlivého skandování 30 tisíc diváků motorka vjela na obří rampu. Po třívteřinovém letu vzduchem a bezproblémovém doskoku si pak mohli oba jezdci vychutnávat zasloužené ovace davu.

Tandemové salto pozadu patří k nejtěžším skokům vůbec.

Pilát si spolupráci s Bémem náramně pochvaloval. „Je to nejlepší spolujezdec, jakého jsem mohl mít,“ vyprávěl po úspěšně provedeném triku. Připustil ale, že měl strach. „Kdybych se nebál, byl bych blázen,“ prohlásil Pilát. „Taky jsem měl strach, ale bylo to perfektní. Škoda, že to skončilo,“ vyprávěl spokojený Bém.

Bém už nechce být primátorem

Pavel Bém zřejmě už za pár měsíců skončí ve funkci pražského primátora. Věří sice, že se ODS podaří v pražských podzimních komunálních volbách vyhrát, ale sám do funkce prvního muže v metropoli kandidovat nehodlá. Chce se totiž plně soustředit na roli poslance. „Jasně jsem řekl, že si nedovedu představit dlouhodobý souběh mandátu pražského primátora a poslance, takže nepochybně já tím kandidátem nebudu,“ řekl včera Bém v České televizi v »Otázkách Václava Moravce«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.