Slavný kuchařský »šéf« Pohlreich - Můj učitel umírá na rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Slavný kuchařský »šéf« Pohlreich - Můj učitel umírá na rakovinu!

Zdeněk Pohlreich vydal novou knihu, kterou věnoval svému umírajícímu učiteli.
Zdeněk Pohlreich vydal novou knihu, kterou věnoval svému umírajícímu učiteli. (Aha! – Martin Přibyl)

Kulinářská hvězda »primáckého« pořadu Ano, šéfe! Zdeněk Pohlreich (52) vydal knihu o vaření Bravo, šéfe! A rozhodl se ji věnovat člověku, který ho naučil vařit. Tím je kulinářský guru Jacques Naudin. „Chci mu tím vzdát hold. On mě všechno naučil a teď mu zbývá sotva měsíc života. Umírá na rakovinu,“ řekl smutně Pohlreich.

S vyhlášeným francouzským kuchařem Jacquesem Naudinem se Pohlreich setkal před osmnácti lety v Austrálii. „Sháněl jsem práci a doslova chodil od jedněch dveří ke druhým. Zaklepal jsem u něj ve francouzské restauraci La Gilotine a on mi řekl, ať večer přijdu, že něco vymyslíme. Dal mi práci a taky mě naučil většinu toho, co umím,“ vzpomíná Pohlreich. Postupem času se z nich stali přátelé. „Naposledy jsme se viděli před třemi týdny, kdy jsem ho v Austrálii navštívil. Obávám se ale, že jsem ho viděl definitivně naposledy. Má rakovinu v pokročilém stadiu a zbývá mu tak měsíc života.“

Na křtu své knihy si Pohlreich opět neodpustil rýpnutí do své konkurence v čele s Jiřím Babicou (48). „Ať se každý dívá, na co chce. Ale se vší úctou, od něj bych nic do huby nevzal,“ nebral si servítky Pohlreich, který také přiznal, že doma vaří většinou jen jeho žena.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.