Dušičky se kvapem blíží! Věnce a svíčky za nejlepší peníze? Nyní na rhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dušičky se kvapem blíží! Věnce a svíčky za nejlepší peníze? Nyní na rhu!

O Dušičkách všechny hřbitovy v republice prokouknou a změní se v útulné místo posledního odpočinku.
O Dušičkách všechny hřbitovy v republice prokouknou a změní se v útulné místo posledního odpočinku. (pro Aha! – Jakub Ščurkevič, Tomáš Kořistka, Dana Soudková, Hedvika Daňková, Marcela Durasová, Robert Heč)

První listopadová neděle patří památce všech zemřelých. Pokud se chystáte navštívit hroby svých blízkých, pořiďte si věnce a svíčky už teď! Ušetříte také nákupem na tržištích, protože už nyní vás u hřbitovů vyjdou dráž a v pondělí 2. listopadu bude ještě hůř. Podle velkého průzkumu Aha! mnoho lidí ale dokonce neváhá zajet do Polska, kde jsou ceny i o více než polovinu levnější.

V naší kultuře jsou dušičky velmi významný svátek. Většina z nás se vydá k hrobům, aby je uklidila, ozdobila věnci a svíčkami a v tichosti vzpomenula na mrtvé blízké.

Hřbitovy v Česku tak horlivě uklízejí a na 2. listopadu chystají výjimečně prodlouženou otevírací dobu. Nejoblíbenější výzdobou jsou stále přírodní věnce různých velikostí, tradiční svíčky v červeném kelímku a z živých květin vedou jednoznačně chryzantémy. Jejich ceny se v každém kraji výrazně liší.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.