Češi zatčení na Kubě: Pomozte nám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Češi zatčení na Kubě: Pomozte nám!

Osmany Laffita
Osmany Laffita (Aha! – Martin Pekárek)

5:00 – Deníku Aha! se podařilo získat další podrobnosti k případu dvou zatčených Čechů na Kubě. Ti byli před půl rokem zadrženi v Havaně kvůli údajnému homosexuálnímu pobuřování na tamním letišti! Dokonce máme i dopis jednoho ze zatčených, ve kterém prosí o pomoc. Jmenuje se Zdeněk Tovara a napsal ho módnímu návrháři kubánského původu Osmanymu Laffi tovi (44) žijícímu v Česku.

Tovara v dopisu všechno svádí na svého kamaráda Jaroslava Jiříka, který se prý popral s ochrankou na letišti v Havaně, kde měl obtěžovat cestující. Prvotní informace byly takové, že Čechy zatkli kvůli homosexuálnímu vystupování. To ale do teď nikdo nepotvrdil! Být gayem nebo lesbičkou přitom na Kubě trestné není. „Ty pány osobně neznám, ale na kubánském velvyslanectví v Praze jsem se na základě jejich prosby zajímal, jak je celý případ daleko a proč ještě nebyl soud. Více vám k tomu neřeknu,“sdělil Nedělnímu Aha! Laffita. „Jsme s nimi v kontaktu,“potvrdila Kristýna Kvapilová z Ministerstva zahraničí ČR. „Je to ale velmi citlivý případ a další informace k tomu neposkytneme.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.