Nářek rodiny: »Proč jsi musel být hrdinou?« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nářek rodiny: »Proč jsi musel být hrdinou?«

Rodina a známí zastřeleného detektiva.
Rodina a známí zastřeleného detektiva.  (Aha! – Petr Novotný, ara)

5:00 – S detektivem, který tragicky zahynul při policejní přestřelce 16. září v pražských Řeporyjích, se včera přišly rozloučit stovky lidí. Přecpané jihlavské krematorium naplnil smutek, bolest a slzy. Přestože Lukášovi M. (†27) byla osudnou kulka, která se odrazila ze zbraně jeho kolegy, rodina svolila k policejnímu pohřbu. Truchlili pro smrt mladého člověka i pro jeho hrdinství, za které dostal posmrtně medaili za statečnost.

Celých dvacet minut před obřadem stály zhruba tři stovky lidí nehnutě a beze slov před smuteční síní. A ani nebylo třeba cokoliv říkat. Nejasné okolnosti smrti nezměnily nic na tom, že zemřel mladý muž, který byl detektivem jen jediný den... Smuteční projev zahájil Lukášův nadřízený policejní důstojník, který mu na oslavu jeho odvahy udělil posmrtně medaili za statečnost. Tragické okolnosti smrti mladého detektiva vzpomněla i jeho rodina. „Proč ses musel stát hrdinou tak brzy? Proč jsi nemohl stát opodál? Proč ses nás nezeptal?“ tyto otázky zazněly z úst rodiny směrem k nebi při projevu, kterým se loučili se svým synem, bratrem a vnukem. Také začátek první smuteční písně připomínal Lukášův život i smrt. Pozůstalí se s ním loučili za zvuků sirény a vysílačky z titulní písně českého seriálu Sanitka. Na smutečním rozloučení, které trvalo přes hodinu, se slzám neubránili ani drsní a tvrdě vycvičení policisté. Možná i proto, že okolnosti přestřelky, která stála dva lidské životy, jsou nejasné a celý zásah se stále vyšetřuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.