Nový trabant: Bože, on je úplně stejný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nový trabant: Bože, on je úplně stejný!

Už nikoli čoudící, ale přísně ekologický má být budoucí Trabant nT. Prototyp se včera ve světové premiéře představil na autosalonu ve Frankfurtu.
Už nikoli čoudící, ale přísně ekologický má být budoucí Trabant nT. Prototyp se včera ve světové premiéře představil na autosalonu ve Frankfurtu. (ČTK, ara)

05:00 – Letošní autosalon v německém Frankfurtu kromě naleštěných novinek neznámějších automobilek představil také prototyp vozu, na který většina jeho majitelů s láskou vzpomíná a modlí se za jeho návrat.

Letošní autosalon v německém Frankfurtu kromě naleštěných novinek neznámějších automobilek představil také prototyp vozu, na který většina jeho majitelů s láskou vzpomíná a modlí se za jeho návrat. Pokud se pro sériovou výrobu Trabantu nT podaří sehnat investory, mohly by se na našich silnicích prohánět už v roce 2012!

Již před dvěma lety »vykřikoval« německý výrobce modelů Herpa, že oživí značku Trabant. Svůj slib dodržel a na letošní německý autosalon přivezl poprvé světu ukázat perlu automobilové minulosti již v životní velikosti.

New Trabi měří na délku necelé 4 metry, tedy podobně jako Škoda Fabia. Výkon elektromotoru, který se ukrývá pod kapotou, je 72 koní. Maximální rychlost se odhaduje na zhruba 130 km/hod. Na baterie auto dojede přibližně do vzdálenosti 160 kilometrů. Má i solární střechu, která dodává do systému vozu část potřebné elektrické energie. Interiér nemá s původním trabantem, snad až na odkládací otevřenou přihrádku u spolujezdce, prakticky nic společného. Je doslova ultramoderní s led displeji. Sériová výroba tohoto vozítka je zatím ve hvězdách, ale dva roky stará anketa ve které se »pro« vyslovilo 93 % z 12 tisíc návštěvníků autosalonu, předznamenává obrovský zájem veřejnosti o to jezdit zase trabantem...

Kliknutím zvětšete

16.9.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.