Supermarkety šetří, kde můžou - Konec igelitek zdarma?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Supermarkety šetří, kde můžou - Konec igelitek zdarma?!

Igelitkám zdarma pomalu zvoní hrana.
Igelitkám zdarma pomalu zvoní hrana. (Aha! – Karek Kopáč)

05:00 – Tradičním igelitkám zvoní hrana! Obchodníci se snaží zákazníky naučit používat tašky z ekologických materiálů. Motivuje je ale hlavně obava o vlastní kapsu.

Tradičním igelitkám zvoní hrana! Obchodníci se snaží zákazníky naučit používat tašky z ekologických materiálů. Motivuje je ale hlavně obava o vlastní kapsu. V krizi jednoduše šetří každý! Igelitky zdarma přestal nově rozdávat i řetězec Albert. Jedinými supermarkety, které stále rozdávají tašky zdarma, tak zůstávají Globus a Tesco.

„Tenké igelitové tašky nově stojí jednu korunu. Výtěžek půjde na dobročinné účely,“ říká mluvčí firmy Ahold, která supermarkety a hypermarkety Albert provozuje. Zákazníky prý chtějí naučit ekologickému myšlení. Ve všech prodejnách Albert jsou k dispozici papírové tašky za 5,90 Kč. Zákazníci však mají slušnou šanci, že tašku dostanou zdarma. Stačí totiž, aby před nimi ve frontě stáli čtyři lidé, a už jim ji pokladní nebudou účtovat.

Tesco sází na jutové biotašky, které jsou sice dražší, ale zase vydrží déle. Interspar nabízí ekologicky smýšlejícím zákazníkům tašku vyrobenou z bramborového škrobu.

Ekonomické papírové sáčky bez uch, které jsou populární v zahraničí, u nás zatím neprodává žádný řetězec supermarketů. Češi je totiž považují za nepraktické. Zatímco ve Spojených státech amerických se totiž jezdí do obchodu výhradně autem, české hospodyňky musí nákup domů donést. A to v tašce bez uch zkrátka nejde.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.