Školačka Katka (9) - Zachránila srnku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Školačka Katka (9) - Zachránila srnku!

Srnka z dvoumetrové pasti »volala« o pomoc podivným hekáním.
Srnka z dvoumetrové pasti »volala« o pomoc podivným hekáním. (pro Aha! – HZS Karlovarského kraje)

AŠ – Život malé srnky visel v lese u Aše na vlásku. Osudnou se jí málem stala zarostlá studna, do které spadla. Z dvoumetrové hloubky se sama dostat nedokázala. Život vyděšenému zvířeti zachránila školačka Kateřina Kovandová (9) z Aše s tatínkem Martinem (34).

Život malé srnky visel v lese u Aše na vlásku. Osudnou se jí málem stala zarostlá studna, do které spadla. Z dvoumetrové hloubky se sama dostat nedokázala. Život vyděšenému zvířeti zachránila školačka Kateřina Kovandová (9) z Aše s tatínkem Martinem (34).

Kousek od kritického místa mají zahradu. Zaslechli podivné hekání a ve studni našli srnku. Kateřina, která dnes začala čtvrtou třídu, si počínala prakticky. „Hned mi poradila číslo na hasiče, které si pamatovala ze školy,“ říká táta Martin. Pak běžela záchranářům naproti, aby jim ukázala nejkratší cestu. „Přesně popsala místo, kde se studna nachází, a tak záchranáři na místo dojeli za pár minut,“ chválila dívku mluvčí hasičů Karlovarského kraje Alena Ryvolová. Záchranáři nezraněnou srnku pustili zpět do přírody a otvor do studny zajistili.

Záchranná akce byla pro Kačku velkým zážitkem. „Byl to moc hezký pocit. Zvířátka mám ráda, ale jednou bych chtěla pracovat s dětmi. Možná budu učitelka nebo doktorka,“ plánuje čerstvá »čtvrťačka«.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.