Vyšetřování útoku na Topolánka - Policie chytila majitele auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vyšetřování útoku na Topolánka - Policie chytila majitele auta!

Po incidentu zůstala expremiérovi památka v podobě strupů.
Po incidentu zůstala expremiérovi památka v podobě strupů. (Aha! – Alexandr Malachovský, ČTK/Václav Šálek, ČTK/S. Peška, ara)

BŘECLAV – Po pátečním útoku kameny na šéfa ODS Mirka Topolánka (53) zůstaly expremiérovi na hlavě čtyři menší »vzpomínky« v podobě strupů. „Nejvíce však ohrozili normální návštěvníky. Vejce a kameny. Konec legrace! Kámen není vejce!“ okomentoval incident prostřednictvím SMS Topolánek.

Po pátečním útoku kameny na šéfa ODS Mirka Topolánka (53) zůstaly expremiérovi na hlavě čtyři menší »vzpomínky« v podobě strupů. „Nejvíce však ohrozili normální návštěvníky. Vejce a kameny. Konec legrace! Kámen není vejce!“ okomentoval incident prostřednictvím SMS Topolánek.

Topolánka napadli na koupališti v Hustopečích čtyři holohlaví muži. Zasáhli jej kameny do hlavy a způsobili mu tržnou ránu na čele. Šéf ODS se nechal na místě ošetřit a pokračoval v naplánovaném programu.

Policie ani ne 24 hodin po útoku už věděla, čí auto čtveřice vyholených mladíků při útěku použila. Komu tmavě modrý Volkswagen Passat patří, mluvčí břeclavské policie Alice Čechová však neprozradila. Registrační značku auta sdělili policii svědkové. „Známe totožnost majitele vozidla, který byl i jeho řidičem. Podařilo se nám zjistit i totožnost jednoho dalšího pachatele. V současnosti ale nebudeme podávat bližší informace k vyšetřování,“ řekla. Dodala, že ani jeden podezřelý není v místě trvalého bydliště k zastižení.

Televizi Nova se v odpoledních hodinách přihlásil jeden z údajných útočníků. Podle jeho slov si jejich útok někdo objednal. Kdo a proč, to zatím není jasné.

Podle šéfa jihomoravské ODS Jiřího Kadrnky však útočníci mohou být z řad pravicových extremistů. „Mám informace, že to byli nějací skini,“ uvedl Kadrnka.

Občanští demokraté podali trestní oznámení na neznámého pachatele. Podle mluvčího strany Martina Kupky šlo o připravenou akci. „Byl to evidentně cílený útok. Bylo to adresováno Mirku Topolánkovi,“ uvedl Kupka.

Kliknutím zvětšetePecina: Na mítincích bude víc policistů!

Na páteční incident reagoval i současný ministr vnitra Martin Pecina. I když Topolánek podle jeho slov ochranku odmítá, ministr chce posílit bezpečnost na všech politických mítincích. „To, co se stalo, je alarmující a my jsme povinni s tím něco dělat. Nasadíme na tyto akce víc policistů,“ reagoval Pecina.

Útok na předsedu ODS: Topolánek dostal kamenem do hlavy

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.