Útok na předsedu ODS: Topolánek dostal kamenem do hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Útok na předsedu ODS: Topolánek dostal kamenem do hlavy

Fotografie
Fotografie (internal)

HUSTOPEČE – Předsedu ODS Mirka Topolánka včera surově napadli v Hustopečích na Břeclavsku čtyři mladíci. Topolánek na místním koupališti v rámci kampaně sportoval, hrál plážový volejbal a poté byl napaden.

Předsedu ODS Mirka Topolánka včera surově napadli v Hustopečích na Břeclavsku čtyři mladíci. Topolánek na místním koupališti v rámci kampaně sportoval, hrál plážový volejbal a poté byl napaden. Nejprve slovně, pak vajíčky a kamenem. Bývalého premiéra trefili kamenem do hlavy nad pravé oko. „Jedná se o krvácivé zranění, není to však vážné,“ řekl mluvčí ODS Martin Kupka.

Útočníci, kteří během předvolební kampaně nazvané Léto s Topolem napadli jejího hlavního aktéra, odjeli po incidentu tmavě modrým Volkswagenem Passat s pražskou poznávací značkou.

Topolánka na místě incidentu ošetřil lékař. „Mám pocit, že tohle už není žádná legrace, hrozné je, že v ohrožení byli především lidé v mém okolí,“ řekl k útoku sám Topolánek.

Podle mluvčího ODS Kupky bude předseda strany v kampani pokračovat. ODS chce pachatele žalovat. „Osobně podám trestní oznámení na čtyři mladíky ve věku kolem 25 let,“ řekl šéf Topolánkova volebního štábu Zdeněk Mokrý.

Topolánek je jihomoravským lídrem ODS pro podzimní sněmovní volby. Od 3. srpna objíždí »svůj« region na kole, včera dopoledne byl v Brně-Bohunicích, odpoledne v Hustopečích.

Předseda ODS po ošetření ujistil, že dál pokračuje v kampani. Večer pronesl v Mikulově řeč k výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy.

Vajíčkový Paroubek: Já to znám!

„Ostře odsuzuji fyzický útok na Mirka Topolánka a vyjadřuji mu plnou lidskou solidaritu,“ komentoval včerejší útok šéf ČSSD Jiří Paroubek. „Odsuzuji jakoukoli formu násilí a osobní útoky v politické kampani,“ dodal Paroubek. Přitom právě on se stal před letošními eurovolbami hlavním cílem útoků při takzvané vajíčkové válce.

22.8.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.