7 otázek pro Mirka: Chceme znát odpovědi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

7 otázek pro Mirka: Chceme znát odpovědi!

Topolánek s Dalíkem.
Topolánek s Dalíkem. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ara)

5:00 (tk) – Italská dovolená českých politických špiček a lidí napojených na polostátní gigant ČEZ včetně jeho šéfa Martina Romana, na kterou jako první upozornil deník Aha!, rozpoutala v Česku největší aféru letošního léta. Takřka všichni aktéři o pobytu na toskánském ostrůvku Monte Argentario lžou nebo mlží. To samo o sobě svědčí o tom, že ne všechno, co se na dovolené dělo, je úplně košer.

5:00 (tk) – Italská dovolená českých politických špiček a lidí napojených na polostátní gigant ČEZ včetně jeho šéfa Martina Romana, na kterou jako první upozornil deník Aha!, rozpoutala v Česku největší aféru letošního léta. Takřka všichni aktéři o pobytu na toskánském ostrůvku Monte Argentario lžou nebo mlží. To samo o sobě svědčí o tom, že ne všechno, co se na dovolené dělo, je úplně košer. Navíc se v kuloárech objevila informace, že Topolánek s rodinou a lobbistou Markem Dalíkem bydleli ve vile fi rmy J&T. Topolánek jakékoliv otázky odmítá. Nezapomněl ale na svoje arogantní a obhroublé způsoby a přirovnal zvídavé novináře k blbcům. Nevyjasněných otázek je mnoho. Proto mu je deník Aha! poslal a chce znát odpovědi...

1. Kdo vám dovolenou platil? Pokud vy sám, kolik stála, kde jste na ni vzal?

Topolánek tvrdí, že dům, ve kterém s rodinou v Itálii bydlí, má v pronájmu a řádně ho platí. Stejně tak jachtu. Když k tomu přičteme náklady na cestu, jídlo a další položky, dostaneme se ke statisícovým částkám za dovolenou. Vzhledem k tomu, že po skončení premiérování je Topolánek už pár měsíců řadovým poslancem s platem 61 400 Kč, splácí hypotéku 40 000 Kč měsíčně a platí alimenty kolem 30 000 Kč měsíčně, kde na ni ušetřil?

2. Můžete vyvrátit informace, že dům, ve kterém v Itálii bydlíte, vlastní J&T?

Pokud se ukáže, že firma J&T vlastní dům, ve kterém je Topolánek na dovolené, je to skandální. J&T je firma, která se mimo jiné zajímá o privatizaci Letiště Praha. Topolánek, který možná po volbách bude premiérem, už s J&T letěl loni tryskáčem na dovolenou, s hlavním lobbistou firmy Dušanem Palcrem navíc trávil týden v Berlusconiho vile, jak dokládají naše fotografie! A teď má být podle jedné z kuloárních informací vila v Toskánsku majetkem právě firmy J&T!

3. Je podle vás v pořádku trávit dovolenou na jachtách s lobbisty a šéfem ČEZu Martinem Romanem jen pár týdnů poté, co jste v parlamentu protlačili »malou domů« ČEZu za 68 miliard korun? O čem jste spolu jednali?

Na zákonu o emisních povolenkách, který navrhoval exministr Říman (ODS) a místopředseda ČSSD Urban, ČEZ vydělá desítky miliard. A jen chvíli po jeho schválení se Topolánek i Urban sluní na jachtách s lidmi z vedení ČEZ. Nebyla to odměna? I řada politologů a politiků nad skupinkou, která se sešla v Toskánsku na jednom místě ve stejnou dobu, kroutí hlavou...

Kliknutím zvětšete

4. Na dovolené jste jezdil terénním džípem, který nový stojí asi 800 000 Kč. Kde jste ho vzal?

Džíp s pražskou značkou je registrován na společnost Speed Lease, která provozuje v Česku autopůjčovny a leasingovou společnost Sixt. Má Topolánek džíp na leasing, anebo jen půjčený?

5. Má Radek Mašín, od něhož jste si pronajal jachtu, nějaké vazby na uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře?

Podle kuloárních informací i několika mailů, které přišly do redakce, je Radek Mašín spolupracovníkem Krejčíře. Tuto informaci se ale nepodařilo potvrdit, sám Mašín telefony nezvedal.

6. Je na fotkách z jachty Aleše Řebíčka jeho bratr Adam, který je vyšetřován policií?

Podle snímků tam člověk podobný Adamu Řebíčkovi je (muž v kloboučku s brýlemi). Jestli to je ale opravdu on, není jisté. Topolánek by měl vysvětlit, co je ten člověk zač. Můžete pomoci i vy, čtenáři.

Pokud víte, kdo je na této fotografii, napište prosím na aha@ahaonline.cz nebo pošlete SMS na 724 748 585.

7. Proč ve všech vyspělých zemích politici bez problémů odpovídají na podobné otázky novinářů, ale vy je místo toho musíte urážet a mlžit?

Topolánek na žádné otázky není schopný normálně odpovědět, ať se týkají čehokoliv. Zbytečně tím v některých případech podněcuje spekulace.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.