Američtí vojenští experti v Čechách - Program: Přísně tajný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Američtí vojenští experti v Čechách - Program: Přísně tajný!

PRAHA – Návštěva s nejvyšším stupněm utajení! Tak vypadá pobyt amerických vojenských odborníků v Čechách. Přiletěli k nám včera, aby si obhlédli místa, kde by mohla stát jejich protiraketová základna.


„Budou tu pobývat asi týden. Jedná se o dvacetidvoučlenný tým expertů, z toho jsou dvě ženy. Všichni jsou Američané,“ prozradil Aha! Jan Pejšek z tiskového oddělení ministerstva obrany.
Experti se podívají do Boletic a Brd v Čechách a do Libavé na Moravě. To jsou tři místa, která připadají v úvahu pro americkou protiraketovou základnu. Více informací ministerstvo nesděluje. Zbytek programu, včetně času prohlídek uvedených míst, zůstává utajen.
I to, kde budou experti bydlet. Podle informací Aha! to ale nebude v žádných pražských kasárnách, nýbrž v jednom luxusním hotelu v Praze. Veškeré náklady spojené s jejich návštěvou hradí americká strana. „Příští týden budou zveřejněny bližší detaily jejich návštěvy,“ řekl Pejšek. Americká armáda chce buď u nás, nebo v Polsku vystavět základnu, která by byla součástí protiraketového deštníku. Ten by umožnil zlikvidovat rakety nepřátelských zemí vysoko nad zemí. Základna by také zajistila stovky pracovních míst pro lidi z jejího okolí. Rozhodnout se má na podzim.


Autor: (tk, ČTK)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.