Další incident v Pákistánu: Dvě tuny výbušnin pro české velvyslance! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Další incident v Pákistánu: Dvě tuny výbušnin pro české velvyslance!

České velvyslanectví v Islámábádu
České velvyslanectví v Islámábádu

ISLÁMABÁD (vr) – Českým velvyslancům jde o život! Ani ne rok poté, co teroristé v Islámábádu zabili velvyslance Iva Ždárka (†47), už zase vyhrožují! V pákistánském hlavním městě byla včera zmařena série bombových útoků na ambasády šesti států – kromě Švédska, Norska, Maďarska, Itálie a Jihoafrické republiky (JAR) mezi nimi byla i ta česká.


Dopadený atentátník měl přitom přichystány až dvě tuny výbušnin.

Kliknutím zvětšetePlánovaný útok včera serveru idnes.cz potvrdila i pracovnice ambasády: „Výhrůžky se objevily, což už se v minulosti stalo mockrát. Tentokrát ale poprvé mířily jmenovitě na český úřad.“ Zadržený atentátník prý zdůraznil, že výběr cílů nebyl náhodný. Prý jde o ambasády těch zemí, které poslaly vojenské jednotky do Afghánistánu – podivné ale je, že JAR tam vojáky nemá. Podle agentury AFP včera pákistánská policie zatkla dalších 25 teroristů, kteří se chystali ve velkých městech zaútočit na civilní cíle i ambasády. Kromě jiného zabavila několik vest s výbušninami. Za oběť terorismu v Pákistánu už přitom v září padl jeden Čech, velvyslanec Žďárek.

Ten v Islámábádu bydlel v hotelu Marriott, protože na ambasádě ještě probíhala rekonstrukce. Několik minut po útoku sebevražedného atentátníka po luxusním hotelu nebylo ani stopy a kromě Žďárka v něm zahynulo 60 lidí.


Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.