Jediní v republice! Makají na pákové drezíně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jediní v republice! Makají na pákové drezíně!

Čtyři pumpují, dva se vezou. Ovšem jen dvě minuty, pak se střídají po směru hodinových ručiček.
Čtyři pumpují, dva se vezou. Ovšem jen dvě minuty, pak se střídají po směru hodinových ručiček. (Aha! – Martin Přibyl)

DĚČÍN – Na dvoukilometrové trati vlečky v Česko-saských přístavech v Děčíně se již několikátý rok prohání parta nadšenců na pákové drezíně. Pro šestici odvážlivců to ale není jen kratochvíle, svědomitě se zde připravují na mistrovství světa.


To se má konat v červnu ve Finsku. „Účastníme se pravidelně již od roku 2002, a pokud je mi známo, tak jsme jediným týmem v České republice, který se tímto sportem zabývá,“ říká průkopník tohoto sportu u nás František Korel (58). Nejde přitom o nijak levný sport, Kliknutím zvětšetejedna páková drezína přijde i na téměř 200 tisíc korun. „My ji máme dlouhodobě půjčenou od našeho německého kamaráda, sami bychom si ji dovolit nemohli.“ Mistrovskou etapu, která je dlouhá 27 kilometrů, zvládla skupinka českých soutěžících v roce 2006 za jednu hodinu a šest minut. „Letos bychom to chtěli pokořit,“ prohlašuje Korel bojovně. Přestože je tento sport tak namáhavý, v týmu Europe, který Korel vede, jsou i tři dívky. Šest lidí z jeho týmu se na plošině drezíny pravidelně střídá každé dvě minuty. Čtyři pumpují, dva se drží zábradlíčka a čekají, až na ně přijde řada...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.