Ubodaná Romana Schuppanová (20) - 31 ran nožem za rozchod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ubodaná Romana Schuppanová (20) - 31 ran nožem za rozchod!

Obžalovaný Jan Čipera se před soudem tvářil ustrašeně a pokorně.
Obžalovaný Jan Čipera se před soudem tvářil ustrašeně a pokorně. (Aha! – Petr Novotný, ara)

ÚSTÍ NAD LABEM – Ústecký krajský soud včera začal projednávat případ brutální vraždy Romany Schuppanové (20) z Varnsdorfu. Dívku 31 ranami dýkou loni v červenci ubodal její bývalý přítel Jan Čipera (22), protože se s ním rozešla (deník Aha! informoval).

Soud s vrahem teď začal

Rodina zabité dívky se tak znovu po devíti měsících podívala vrahovi do tváře! V soudní síni vládla napjatá atmosféra i silné emoce. Maminka zavražděné Romany k soudu kvůli obavám o své zdraví nakonec nepřišla.

V soudní síni nechyběla ani tlumočnice, kterou obžalovanému doporučili lékaři. Ten podle nich trpí těžkou oboustrannou nedoslýchavostí. Rodina Romany i její kamarádka Kateřina Zichová si ale myslí, že přítomnost tlumočnice je jen úhybný manévr Čipery. „Jenom předstírá, že neslyší, normálně nám vždycky rozuměl. Máme čím dál větší vztek, když ho tu vidíme. Ať mu odpustí Bůh, já mu neodpustím nikdy,“ svěřil Romanin bratr Pavel Procházka. Ten se na chodbě před soudní síní potkal také s babičkou obžalovaného Annou Surmajovou. Napjatá situace pak vyústila do slovní přestřelky. „Ať chcípne,“ vyjádřil se na adresu vraha své sestry Procházka. Své emoce neudržela na uzdě ani Surmajová. „Ty chcípni,“ dala jasně najevo svůj názor bez špetky vyslovené lítosti nad tím, že její vnuk chladnokrevně vraždil.

Obžalovaný Jan Čipera u soudu působil klidně a rodině Romany nevěnoval jediný pohled nebo omluvu. Podle soudních znalců je Čipera intelektově podprůměrná osobnost se sklonem k asocialitě, agresivnímu a parazitnímu chování. Z obžaloby vyplynulo, že po zběsilém útoku, kdy Čipera šestnácticentimetrovou dýkou zasáhl životně důležité orgány, jako jsou krkavice, játra a plíce, dívka naštěstí upadla do bezvědomí a zemřela velmi rychle. Za vraždu mu hrozí až 15 let vězení.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.