Meteorologové slibují: Léto přijde už v půlce května! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Meteorologové slibují: Léto přijde už v půlce května!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Bundy a svetry už nebudeme potřebovat! Teplé jaro bude pokračovat i ve zbytku dubna a v prvních třech týdnech května. Vyplývá to alespoň z dlouhodobé měsíční předpovědi počasí, kterou včera vydal Český hydrometeorologický ústav.


„Celé období bude teplotně nadprůměrné,“ řekl meteorolog Pavel Borovička.

Slunečné počasí by mělo po celou dobu převažovat, i když nějaké mraky se na obloze vyskytnou prakticky každý den. Zatímco do konce dubna se nejvyšší denní teploty udrží pod hranicí dvaceti stupňů, v polovině května by se už mohly přehoupnout přes letních 25 stupňů.

21. – 30. dubna
Bude jasno až polojasno. S jedinou výjimkou: ve čtvrtek oblohu nad Čechami a Moravou pokryjí mraky a občas se z nich spustí déšť. Ke konci období meteorologové očekávají oblačno až polojasno, občas přeháňky nebo bouřky. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí 1 až 7 stupňů Celsia, nejvyšší denní vystoupí na 15 až 20 stupňů Celsia.

1. – 10. května
Volné dny na počátku května bychom si měli užít. Bude polojasno, bouřky se budou vyskytovat jen ojediněle. Ke konci této dekády bude oblačnosti přibývat a občas přijdou přeháňky. V noci bude obvykle teploměr ukazovat mezi 3 až 9 stupni, přes den 17 až 23.

11. – 20. května
Nejčastěji bude oblačné až polojasné počasí. Přeháňky se objeví na většině území. V noci bude kolem 5 stupňů, postupně budou noci teplejší v rozmezí 6 až 12 stupňů. Teploměry se přes den dostanou na 16 až 22 stupňů, postupně vyšplhají až na 25 stupňů.

Nejvyšší čas přezout!

PRAHA – Motoristé, pozor! Je čas na návštěvu pneuservisu. Dnes končí povinnost mít zimní pneumatiky, pokud jedete po silnicích označených značkou povinná zimní výbava. Opět je nasadit budete muset před 1. listopadem. Příští rok bude už doba povinného používání zimních pneumatik na vyznačených silnicích jen od 1. listopadu do konce března.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.