Přišli jste o práci? ČEZ za vás zaplatí elektřinu! Ale jen první tři měsíce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Přišli jste o práci? ČEZ za vás zaplatí elektřinu! Ale jen první tři měsíce

Šéf ČEZu Martin Roman.
Šéf ČEZu Martin Roman. (Aha! – Mária Rušinová)

PRAHA – Energetický gigant ČEZ včera představil opatření pro boj s krizí. Iniciativa »ČEZ proti krizi« by měla pomoci s platbami za elektřinu lidem, kteří přijdou o práci. Dále hodlá ČEZ uvolnit peníze malým podnikatelům, kterým posune splatnost faktur za elektřinu o měsíc.

Energetický gigant ČEZ včera představil opatření pro boj s krizí. Iniciativa »ČEZ proti krizi« by měla pomoci s platbami za elektřinu lidem, kteří přijdou o práci. Dále hodlá ČEZ uvolnit peníze malým podnikatelům, kterým posune splatnost faktur za elektřinu o měsíc. Posledním opatřením vytvoří nebo zachrání až 5600 pracovních míst. V plánech zatím není toužebně očekávané zlevnění elektřiny, které by ale mohl ČEZ oznámit už příští týden.

„Veškeré náklady spojené s tímto programem bude hradit ČEZ a v žádném případě se nepromítnou do cen elektřiny,“ ujistil generální ředitel ČEZu Martin Roman. Rovněž nevyvrátil informace o možném snížení cen elektřiny až o 13 procent, které přinesla včerejší MF Dnes. „S tím vás seznámíme příští týden, budou to určitě dobré zprávy pro zákazníky,“ řekl Roman a připustil, že by skutečně mohlo dojít ke zlevnění. „Pokud bude cena elektřiny na burze nižší než v loňském roce, určitě zlevníme,“ prozradil Roman.

Podle MF Dnes ČEZ zavede nový program »Fix 2010«. Ten by měl domácnostem umožnit stanovit si cenu elektřiny na celý příští rok podle ceny na burze ve vybraném měsíci letošního roku. Za tuto cenu pak bude dostávat domácnost elektřinu po celý rok 2010. Mohlo by to tak znamenat úsporu až třináct procent. Cena elektřiny totiž letos na burze klesá kvůli slábnoucí ekonomice.

ČEZ proti krizi
  • Pojištění plateb za elektřinu pro domácnosti v případě ztráty zaměstnání
    Místo zákazníka účty za elektřinu až za čtvrt roku uhradí pojišťovna. Nabídka bude platit od března do konce roku s tím, že zákazník bude muset prokázat ztrátu zaměstnání potvrzením z Úřadu práce. Stačí, že o práci přijde jen jeden člen domácnosti. Nárok na pomoc bude mít ten, kdo byl v předchozích 6 měsících trvale zaměstnán a v předchozím roce řádně platil účty za elektřinu. Maximální výše jedné pojištěné zálohy je 7500 Kč. Od 1. 3. 2009 se mohou zákazníci přihlásit na zákaznické lince ČEZu.
  • Více práce zaměstnavatelům
    ČEZ navýší investice do výroby a distribuce až o 5 miliard Kč, to by mělo přispět k vytvoření či záchraně 5600 pracovních míst.
  • Uvolnění peněz malým podnikatelům
    ČEZ nabídne všem malým podnikatelům možnost posunout si splatnost záloh za elektřinu o 30 dní. Místo 12 měsíčních plateb za rok 2009 provedou jen 11, tu dvanáctou uhradí až s ročním vyúčtováním v roce 2010. Nabídka platí od 1. 3. 2009.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.