Chystá se Matějská pouť - Největší dům hrůzy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Chystá se Matějská pouť - Největší dům hrůzy!

Provozovatel Matějské pouti Václav Kočka pyšně shlíží z nejnovější atrakce na své království.
Provozovatel Matějské pouti Václav Kočka pyšně shlíží z nejnovější atrakce na své království. (Aha! – Martin Přibyl)

PRAHA – Bude to pořádné psycho! Na pražském Výstavišti postavili největší dům hrůzy, jaký byl u nás kdy k vidění. Atrakce nazvaná podle slavného amerického hororu Psycho bude naprostým hitem letošní Matějské pouti, která začíná už tuto sobotu v deset dopoledne!

Bude to pořádné psycho! Na pražském Výstavišti postavili největší dům hrůzy, jaký byl u nás kdy k vidění. Atrakce nazvaná podle slavného amerického hororu Psycho bude naprostým hitem letošní Matějské pouti, která začíná už tuto sobotu v deset dopoledne!

Bílá třípatrová budova působí majestátně už na první pohled. Vystavět takového obra, který do detailu připomíná skutečný dům, dalo pořádnou práci. Mnohatunový kolos přivezly tři plně naložené nákladní automobily. „Je dost těžké tohle složit, a proto jsme přijeli do Prahy s předstihem. Pracujeme ve čtyřech chlapech a pomáhá nám jeřábník. Teď doděláváme zevnějšek, nejsložitější bude úprava vnitřních prostorů, která zabere zhruba dva dny. Lidé se mají na co těšit, bude to děsivé a dost hlučné! Na návštěvníky čeká zemětřesení i povodeň,“ popsal jeden z Nizozemců, kterým atrakce patří.

Nadšení z nové atrakce sdílí i provozovatel pouti Václav Kočka. „Zkouším osobně všechny atrakce, takže ani tahle nebude výjimkou. Navíc nám v pátek přijde přísná kolaudace, která posoudí, zda jsou všechny atrakce bezpečné,“ vysvětlil Kočka. A cena? Nejstrašidelnější dům hrůzy si užijete za 80 korun.

Co vás tady čeká?

V domě nebudou návštěvníky vozit vozíčky, ale lidé budou chodit rozlehlé budově sami. Návštěvníci postupně projdou hrůznými pokoji. Jeden z pokojů bude pomocí dokonalých přístrojů simulovat povodeň, druhý zemětřesení a ve třetím lidé naplno prožijí, jaké to je, když celý dům padá a oni s ním. „Budete mít pocit, že vám strop padá na hlavu, stěny se zužují a propadá se pod vámi podlaha. A bude to hlučné,“ řekl Aha! jeden z nizozemských majitelů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.