Krkavčí matka: Odložila Barborku, a teď ji chce zpátky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Krkavčí matka: Odložila Barborku, a teď ji chce zpátky!

Barborka
Barborka (: ČTK)

OSTRAVA – Tak to je ona, Aneta Tokarčíková (18) z Havířova na Karvinsku, matka dvouměsíční Barborky, kterou 26. ledna vložila do babyboxu v Ostravě! Nyní ji chce zpátky... A to i přesto, že se objevilo podezření, že dceru týrala.


Barborka měla totiž týden starou neléčenou zlomeninu ručičky!

Včera se Aneta svěřila s tím, co ji dohnalo k tomu, aby se zřekla miminka a dala je do babyboxu. „Bydleli jsme v podnájmu s přítelem. Ten neměl práci a živila jsem ho já z mateřské dovolené. On byl celostátně hledaný za loupežné přepadení,“ začala vyprávět Aneta. Z pár korun, kolik dělala mateřská, ale nevyžili.

„Neměli jsme ani peníze na nájem. Tak jsme se přestěhovali k 80letému pánovi. Ten chodil denně opilý a miminko mu vadilo. Pořád nám vyhrožoval, že jestli bude plakat, vyhodí nás. Tak jsme se s přítelem rozhodli dát dítě do babyboxu,“ popsala Aneta. Okamžik, kdy u babyboxu za Barborkou zaklapla dveře, byl prý nejhorší v životě. „Když jsem pak odjížděla s prázdným kočárkem, brečela jsem. Chtěla jsem později přinést i rodný list. Myslela jsem, že až se mi bude lépe dařit, pro dítě se vrátím,“ hájí své rozhodnutí Aneta.

„Nepotvrdilo se, že dítě bylo týráno záměrně. Ke zraněním mohlo dojít i nešťastnou náhodou,“ řekl Radovan Vojta, šéf ostravské kriminálky. Po testech na DNA se dítě bude moci vrátit k matce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.