Velká sázka v pražské zoo: Gorila shodila víc než její ošetřovatel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velká sázka v pražské zoo: Gorila shodila víc než její ošetřovatel

Shinda i Ždánský žili tři měsíce především o salátu.
Shinda i Ždánský žili tři měsíce především o salátu.

PRAHA – Gorila Shinda z pražské zoo zvítězila nad svým ošetřovatelem Markem Ždánským. Ve velké soutěži v hubnutí shodila 10 kilogramů a vysloužila si tak první cenu. Ždánský se zbavil pouze devíti kilogramů.


- Shinda: -10 kg!

Shinda už dlouho nemůže počít mládě a veterináři usoudili, že na vině jsou její poněkud korpulentnější tvary. A tak už od září drží gorila dietu. Spolu s ní se rozhodl hubnout i ošetřovatel Marek Ždánský. Oba začínali na 106 kilech a včera váha ukázala neúprosný verdikt. Shinda nyní váží 96,1 kila, Marek Ždánský dosáhl na hmotnost 97,4 kila.

Gorila přestala dostávat ovoce a musela se spokojit jen se zeleninou. Tajně se pak dojídala větvičkami. Ždánský nasadil odlišnou taktiku. Nejedl večer, hrál squash a pravidelně běhal. Přesto se svou svěřenkyní prohrál. „Nebudu říkat, že mě to nemrzí. Chtěl jsem Shindu porazit. Asi budu muset ještě víc zabrat,“ řekl ošetřovatel. Teď musí poražený Marek Ždánský koupit svým čtyřem kolegyním ze zoo šampaňské a Shindě ovocný džus.

Nový jídelníček však vyhlášením výsledků pro Shindu nekončí. „Budeme se snažit, aby si váhu přinejmenším udržela. Ideální pro početí by bylo, kdyby zhubla na devadesát kilo,“ dodává Ždánský.


Autor: (kpi)
Foto Aha! – Karel Kopáč, ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.