Jan Moťovský (38) - Policie: Už hledáme jeho mrtvolu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Jan Moťovský (38) - Policie: Už hledáme jeho mrtvolu!

Zmizelý podnikatel s manželkou Kateřinou Moťovskou.
Zmizelý podnikatel s manželkou Kateřinou Moťovskou. (Aha! – Davod Kundrát)

NICE/PRAHA – Naděje, že by se prezident Miss ČR Jan Moťovský (38)po zmizení ve Francii objevil živý, je po delším než měsíčním pátrání francouzské policie takřka nulová. „S Moťovským to opravdu nevypadá dobře! Všichni si jsou na sto procent jisti, že ho zavraždili. Teď se jen jedná o to, kdy se najde jeho tělo.

U nalezených těl testují DNA

Nyní prověřujeme nález mrtvol ve věku pohřešovaného podnikatele, čekáme na testy DNA,“ uvedl pro Aha! jeden z policejních vyšetřovatelů.

„Jedno neidentifikované tělo muže ve věku pohřešovaného se našlo i v sousední Itálii. U všech nalezených mrtvol porovnáváme vzorky DNA, abychom potvrdili či vyloučili, zda se jedná o tuto pohřešovanou osobu či nikoliv,“ uvedl vyšetřovatel.

Že by byl Moťovský ještě naživu, o tom policisté pochybuji. „Je to dost dlouhá doba na to, aby si někdo jen tak někam odskočil a nedal nic o sobě vědět, a všechny stopy byly tak důkladně zahlazeny. To se u lidí z tohoto prostředí nestává,“ míní zaměstnanec francouzského soudu.

Ten se zmizením Moťovského zabývá od 4. září. Přesto kriminalisté ještě neopustili verzi dobrovolného zmizení. „Tento způsob »zmizení« nemůžeme plně vyloučit, i když jej považujeme za nepravděpodobný,“ dodal policejní zdroj.

O smrti manžela je ale zřejmě přesvědčena jeho žena Kateřina (30). Na otázku deníku Aha!, zda nestojí za jeho zmizením, řekla: „Já za manželovu smr... (zarazila se) zmizení nemůžu.“

Zmizení Moťovského bylo podle všeho pečlivě naplánováno a všechny stopy důkladně zahlazeny. „Jedná se o práci profesionálů,“ píše se v policejní zprávě. Kriminalisté už také zcela vyloučili možnost únosu českého podnikatele za účelem vydírání. „Žádní únosci se nepřihlásili a z kont Moťovského nebyl zaznamenám žádný podezřelý přesun peněz. Verzi únosu nic nenasvědčuje,“ uvádí policejní zpráva.

Policie opravdu už jen čeká na nález mrtvoly podnikatele. „Jakmile se najde tělo, policie bude vědět mnohem více. Z indicií se dá usuzovat, kdo osobu zavraždil. Nebudeme znát vraha, ale budeme mít důkazy k dopadení pachatele,“ dodal zdroj Aha!

Policie dostala před nedávnem i anonymní zprávu, kde by mělo být údajně ukryto tělo Moťovského, při ohledání daného místa se však žádné tělo ani další stopy nenašly.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.