Masakr u rybníka - 27 mrtvých psů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Masakr u rybníka - 27 mrtvých psů!

Fotografie
Fotografie (internal)

BOHUŇOVICE – To snad ne! 27 mrtvých psů různých ras pohozených v křoví u cesty objevil náhodný chodec na polní cestě u rybníka Husinec nedaleko Bohuňovic na Olomoucku. Ten, kdo je tam pohodil, se hrůzný »psí hřbitov« ani nesnažil skrýt.

„Muž mi okamžitě zavolal, poslal jsem tam našeho obecního policajta, který mi informaci potvrdil. Hned jsme proto volali státní policii a veterinu,“ sdělil Aha! starosta Bohuňovic Jiří Petřek. Ostatky zvířat už pitvají ve Státním veterinárním ústavu v Olomouci, výsledky budou dnes odpoledne.

„Policisté zajistili na místě stopy a zahájili vyšetřování. Zatím nemůžeme k případu sdělit žádné informace, protože nevíme, jakým způsobem pejsci zemřeli, ani komu patřili, musíme opravdu počkat až na výsledky pitvy,“ řekla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

V obci se mezitím spustil velký povyk. Na místě zasahovali i dobrovolní hasiči, kteří těla zabalili do igelitových pytlů. Jeden z hasičů, který však nechtěl sdělit své jméno, chce na hrůzný nález rychle zapomenout. „Byl to děsivý pohled. Ty vykulené oči pejsků budu vidět ještě hodně dlouho. Veterinář tvrdil, že jsou mrtví sotva dva dny, ještě nebyli ani v rozkladu,“ vzpomíná na okamžiky hrůzy bohunický hasič. Podle místních lidí, kteří psy viděli, šlo nejspíš o křížence. Dva z psů byli potrháni, ostatní neměli na první pohled povrchová zranění.

Jak uvedl server iDnes, zřejmě je otrávila jejich majitelka z nedalekého Štarnova. Prý ji k tomu přiměl místostarosta Stanislav Nykl, protože desítky psů, které chová, lidem vadí. Chovatelka od něho měla dostat i otrávené granule. Sliboval jí také, že těla odvezou do kafilerie. Skončila ale u rybníku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.